Range Rover hybride studiemodel in Geneve

Land Rover zet op de Autosalon van Genève 2011 zijn Range-e studiemodel met hybride techniek neer.

De Range-e is één van de verschillende werkende prototypes en concepten die op dit moment worden ontwikkeld door het Land Rover Design and Engineering Centre in Groot-Brittannië. Het is een Range Rover Sport en beschikt over een 3.0-liter TDV6 dieselmotor met achttraps ZF automatische transmissie. Deze aandrijving is gecombineerd met een plug-in parallel diesel hybride-systeem. Het resultaat is dat de auto ook als puur elektrische auto kan rijden. Het is het eerste vierwielaangedreven Land Rover-model dat een ‘gemiddelde CO2-emissie heeft van slechts 89 gram per km’, aldus Land Rover. In pure elektrische modus heeft de auto een actieradius van 32 km.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Range Rover hybride studiemodel in Geneve - Automobielmanagement.nl

Range Rover hybride studiemodel in Geneve

Land Rover zet op de Autosalon van Genève 2011 zijn Range-e studiemodel met hybride techniek neer.

De Range-e is één van de verschillende werkende prototypes en concepten die op dit moment worden ontwikkeld door het Land Rover Design and Engineering Centre in Groot-Brittannië. Het is een Range Rover Sport en beschikt over een 3.0-liter TDV6 dieselmotor met achttraps ZF automatische transmissie. Deze aandrijving is gecombineerd met een plug-in parallel diesel hybride-systeem. Het resultaat is dat de auto ook als puur elektrische auto kan rijden. Het is het eerste vierwielaangedreven Land Rover-model dat een ‘gemiddelde CO2-emissie heeft van slechts 89 gram per km’, aldus Land Rover. In pure elektrische modus heeft de auto een actieradius van 32 km.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding