Doel was het ontwerpen van een conceptstudie voor een compacte sportwagen met het uiterlijk van een schorpioen. Het resultaat valt volgende maand op de autosalon van Genève te bewonderen.

De sportwagen draagt de naam Abarth Scorp-Ion en is ontworpen door 7 IED studenten onder visie van de ervaren rotten Luca Borgogno (Pininfarina) en Luigi Giampaolo (Maserati). De futuristisch ogende twee-zitter is 4,01 meter lang en 1,91 meter breed. De hoogte bedraagt 1,19 meter en de sportwagen beschikt over een wielbasis van 2,35 meter. Zoals de naam ‘Scorp-Ion’ al doet vermoeden beschikt de creatie over een lithium/ion accupakket. Die zorgt voor stroom voor de vier elektromotoren.

Eerder was er sprake van dat de Abarth sportwagen de Lotus Elise als basis zou krijgen, later werd dit de KTM X-Bow. Maar zoals de kaarten nu liggen zal deze laatste donor zijn diensten aanbieden voor de Alfa Romeo 4C. Voor Abarth was dit reden om zelf ontwerpers in de arm te nemen. Het past natuurlijk wel bij een sportief submerk om lekker ongeduldig te zijn.