Nieuws van Autosalon van Genève, deel 1 (fotogalerij)

De Autosalon in Genève is veelbelovend. Hier deel 1 van het overzicht van wat we mogen verwachten, in de wetenschap dat het onmogelijk is volledig te zijn. Word vervolgd…

Alfa Romeo – De bouw van de 4C GTA conceptcar stuitte op problemen en misschien is hij niet klaar voor de show. De lichtgewicht coupé, die volgens geruchten eind 2012 in kleine aantallen op de markt komt en rond vijftigduizend euro gaat kosten, is gebaseerd op de X-Bow roadster van motorfietsenfabrikant KTM. Hij heeft waarschijnlijk een koolstofvezelcomposiet cockpit en weegt rond de negenhonderd kilo. 
Aston Martin  – wereldpremière van zijn zevende model, de Virage. Hij komt tussen de comfortabele DB9 en DBS. Zowel als coupé als de cabrio en uitgerust met een V12 met 497. PS. Naast de Virage staat ook de V8 Vantage S op de show, een sportversie van de Coupé en Cabrio met 436 pk
Audi – DeA3 concept is legt de basis voor een nieuwe vierpersoons sedan, een variant die tot dusverre nog niet bestond en geeft een idee hoe de volgende generatie A3 eruit gaat zien. Daarnaast op de Audi-stand ook de RS3, de Q5 Hybrid en waarschijnlijk ook de S7, de snelle versie van de A7.         BMW – De 6-Serie Convertible was voor het eerst in Detroit te zien en beleeft zijn Europese premiere. Ook het BMW i submerk zal met logo’s en schetsen worden gepresenteerd. Verder de productieversie van de ActiveE, die in testsvloten zal worden ingezet in grote steden. Deze schone versie van de 1 Serie heeft een actieradius van maximaal 160 km. Ook de spectaculaire Vision ConnectedDrive concept car is aanwezig.
Brabus –  De Duitse tuners presenteren een bodykit, ontwikkeld in de windtunnel voor de tweede generatie Mercedes CLS en een ECO PowerXtra D6S kit, waarmee het maximum koppel van de 350 CDI BlueEfficiency wordt verhoogd van 620 naar 690 Nm. Max vermogen in sportstand gaat van 265 naar 313 pk. 
Chevrolet – presenteert in Geneve de hatchbackvariant van de Cruze.
Citroën – Citroën toont in Genève de Citroën DS4, diverse milieuvriendelijke oplossingen zoals elektrische auto’s en microhybride e-HDi motoren, de Citroën DS3 WRC, de Citroën C3 ‘Red Block’ en de Citroën C6 ‘Noir & Blanc’.
De Tomaso – In 2004 vroeg de Italiaanse supercarbouwer het faillissement aan, maar werd uiteindelijk gered door de voormalige Fiat-executive Mario Rossignolo en een groepje investeerders. Zij sloten een overeenkomst met Pininfarina voor de huur van de fabriek en daar is de SLC een concept voor een sportieve premium auto ontstaan.
Ferrari – Primeur, primeur: de eerste Ferrari met vierwielaandrijving. FF staat voor Ferrari Four, waarmee niet alleen wordt aangegeven dat hij 4WD heeft, maar ook een vierzitter is. Hij is de opvolger van de 612 Scaglietti.
Fiat – komt met Freemont, de omstreden eigen variant van de Dodge Journey. 
Ford – De volledig vernieuwde Ranger Wildtrak maakt zijn debuut op de Fordstand. De nieuwe Ranger komt later dit jaar wereldwijd beschikbaar. De in Detroit onthulde Focus Electric en bracht hem mee naar Geneve, net als de plug in hybride C-Max Energi, die in 2013 in Europa wordt verwacht. 
Giugiaro –  De Italiaanse designstudio komt met  twee studiemodellen, de VW Polo en Scirocco. In het verleden ontwoerp Giugioro voor VW de eerste Golf en de eerste Scirocco. De nieuwe concept cars heten VW Coupé en VW Citadine. Beeld is nog niet vrijgegeven.
Gumpert  – Met de Tornante showt de Duitse firma een tweezitter, die is ontworpen door het Italiaanse Touring Superleggera. Aangezien superleggera superlicht betekent, zal de Tornante ongetwijfeld zijn gebouwd met composietmaterialen.
Heuliez  Mia EV – In 2008 liet het Franse bedrijf de elektrische Will zien met elektromotoren van Michelin in de vier wielen. Nu staat de Mia op de stand, een elektrische microbus, die slechts 290 cm lang is en 620 kg  weegt. Ontworpen onder leiding van ex-Volkswagen designer Murat Günak.
Hyundai – toont de gefacelifte facelift i10. Belangrijker is de introductie van de  i40 cw, die special voor het Europese D-segment is ontworpen. De Koreanen noemen hem een  ‘modern premium’ model. De Velostar maakte zijn werelddebuut in Detroit en beleeft nu zijn Europese premiere.
Honda – de Accord sedan en stationwagen maken hun debuut met een nieuwe neus met een verchroomde grille, bi-Xenon lampen, bochtverlichting en actief grootlicht dat automatisch dempt als er een tegenligger opdoemt en een vernieuwd interieur. Nieuw is ook de 180 pk 2.2 iDTEC dieselmotor voor de T-Type Accord. Ook de nieuwe Jazz Hybrid en de EV concept voor de elektrische Hybrid zijn present.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuws van Autosalon van Genève, deel 1 (fotogalerij) - Automobielmanagement.nl

Nieuws van Autosalon van Genève, deel 1 (fotogalerij)

De Autosalon in Genève is veelbelovend. Hier deel 1 van het overzicht van wat we mogen verwachten, in de wetenschap dat het onmogelijk is volledig te zijn. Word vervolgd…

Alfa Romeo – De bouw van de 4C GTA conceptcar stuitte op problemen en misschien is hij niet klaar voor de show. De lichtgewicht coupé, die volgens geruchten eind 2012 in kleine aantallen op de markt komt en rond vijftigduizend euro gaat kosten, is gebaseerd op de X-Bow roadster van motorfietsenfabrikant KTM. Hij heeft waarschijnlijk een koolstofvezelcomposiet cockpit en weegt rond de negenhonderd kilo. 
Aston Martin  – wereldpremière van zijn zevende model, de Virage. Hij komt tussen de comfortabele DB9 en DBS. Zowel als coupé als de cabrio en uitgerust met een V12 met 497. PS. Naast de Virage staat ook de V8 Vantage S op de show, een sportversie van de Coupé en Cabrio met 436 pk
Audi – DeA3 concept is legt de basis voor een nieuwe vierpersoons sedan, een variant die tot dusverre nog niet bestond en geeft een idee hoe de volgende generatie A3 eruit gaat zien. Daarnaast op de Audi-stand ook de RS3, de Q5 Hybrid en waarschijnlijk ook de S7, de snelle versie van de A7.         BMW – De 6-Serie Convertible was voor het eerst in Detroit te zien en beleeft zijn Europese premiere. Ook het BMW i submerk zal met logo’s en schetsen worden gepresenteerd. Verder de productieversie van de ActiveE, die in testsvloten zal worden ingezet in grote steden. Deze schone versie van de 1 Serie heeft een actieradius van maximaal 160 km. Ook de spectaculaire Vision ConnectedDrive concept car is aanwezig.
Brabus –  De Duitse tuners presenteren een bodykit, ontwikkeld in de windtunnel voor de tweede generatie Mercedes CLS en een ECO PowerXtra D6S kit, waarmee het maximum koppel van de 350 CDI BlueEfficiency wordt verhoogd van 620 naar 690 Nm. Max vermogen in sportstand gaat van 265 naar 313 pk. 
Chevrolet – presenteert in Geneve de hatchbackvariant van de Cruze.
Citroën – Citroën toont in Genève de Citroën DS4, diverse milieuvriendelijke oplossingen zoals elektrische auto’s en microhybride e-HDi motoren, de Citroën DS3 WRC, de Citroën C3 ‘Red Block’ en de Citroën C6 ‘Noir & Blanc’.
De Tomaso – In 2004 vroeg de Italiaanse supercarbouwer het faillissement aan, maar werd uiteindelijk gered door de voormalige Fiat-executive Mario Rossignolo en een groepje investeerders. Zij sloten een overeenkomst met Pininfarina voor de huur van de fabriek en daar is de SLC een concept voor een sportieve premium auto ontstaan.
Ferrari – Primeur, primeur: de eerste Ferrari met vierwielaandrijving. FF staat voor Ferrari Four, waarmee niet alleen wordt aangegeven dat hij 4WD heeft, maar ook een vierzitter is. Hij is de opvolger van de 612 Scaglietti.
Fiat – komt met Freemont, de omstreden eigen variant van de Dodge Journey. 
Ford – De volledig vernieuwde Ranger Wildtrak maakt zijn debuut op de Fordstand. De nieuwe Ranger komt later dit jaar wereldwijd beschikbaar. De in Detroit onthulde Focus Electric en bracht hem mee naar Geneve, net als de plug in hybride C-Max Energi, die in 2013 in Europa wordt verwacht. 
Giugiaro –  De Italiaanse designstudio komt met  twee studiemodellen, de VW Polo en Scirocco. In het verleden ontwoerp Giugioro voor VW de eerste Golf en de eerste Scirocco. De nieuwe concept cars heten VW Coupé en VW Citadine. Beeld is nog niet vrijgegeven.
Gumpert  – Met de Tornante showt de Duitse firma een tweezitter, die is ontworpen door het Italiaanse Touring Superleggera. Aangezien superleggera superlicht betekent, zal de Tornante ongetwijfeld zijn gebouwd met composietmaterialen.
Heuliez  Mia EV – In 2008 liet het Franse bedrijf de elektrische Will zien met elektromotoren van Michelin in de vier wielen. Nu staat de Mia op de stand, een elektrische microbus, die slechts 290 cm lang is en 620 kg  weegt. Ontworpen onder leiding van ex-Volkswagen designer Murat Günak.
Hyundai – toont de gefacelifte facelift i10. Belangrijker is de introductie van de  i40 cw, die special voor het Europese D-segment is ontworpen. De Koreanen noemen hem een  ‘modern premium’ model. De Velostar maakte zijn werelddebuut in Detroit en beleeft nu zijn Europese premiere.
Honda – de Accord sedan en stationwagen maken hun debuut met een nieuwe neus met een verchroomde grille, bi-Xenon lampen, bochtverlichting en actief grootlicht dat automatisch dempt als er een tegenligger opdoemt en een vernieuwd interieur. Nieuw is ook de 180 pk 2.2 iDTEC dieselmotor voor de T-Type Accord. Ook de nieuwe Jazz Hybrid en de EV concept voor de elektrische Hybrid zijn present.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding