Dacia rust auto’s uit met ESC

Dacia heeft na de kritiek van EuroNCAP besloten haar modellen op korte termijn aan te bieden met een stabiliteitsysteem (ESC).

Bij een geteste Duster ontbrak deze veiligheidsvoorziening, waardoor de Roemeen slechts drie sterren scoorde. Indien de Dacia was voorzien van ESC, dan had de Duster in de crashtest vier sterren kunnen halen. Mensen die niet willen wachten met de aanschaf van een Duster wordt geadviseerd om voor de Lauréate uitvoering te opteren. Die versie biedt de mogelijkheid om ESC als optie te bestellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Dacia rust auto’s uit met ESC - Automobielmanagement.nl

Dacia rust auto’s uit met ESC

Dacia heeft na de kritiek van EuroNCAP besloten haar modellen op korte termijn aan te bieden met een stabiliteitsysteem (ESC).

Bij een geteste Duster ontbrak deze veiligheidsvoorziening, waardoor de Roemeen slechts drie sterren scoorde. Indien de Dacia was voorzien van ESC, dan had de Duster in de crashtest vier sterren kunnen halen. Mensen die niet willen wachten met de aanschaf van een Duster wordt geadviseerd om voor de Lauréate uitvoering te opteren. Die versie biedt de mogelijkheid om ESC als optie te bestellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding