Het prototype op de Fiat-stand heeft ronde en sportieve contouren, met als inspriatie de voorganger met dezelfde naam uit de jaren vijftig. Deze werd destijds ontworpen door de fameuze carrosserier op het chassis van de 500. Hoewel Zagato toen het uiterlijk van het basismodel volledig had gerestyled, is bij de nieuwste uitvoering de nadruk gelegd op het silhouet van de Fiat 500. 

Net als veel historische ‘custom-built’ auto’s hanteert de conceptauto de klassieke 2+2 zits formule, waarbij de compacte afmetingen van de auto behouden zijn gebleven. Het prototype is 355 centimeter lang, 163 centimeter breed en heeft een hoogte van 149 centimeter. De wielbasis is 230 centimeter. Verder heeft de auto een TwinAir motor van 105 pk. Net zoals het basismodel heeft ook de ‘500 Coupé Zagato’ de multimedia connectie ‘my-port’ in het dashboard, waarmee de bestuurder toegang heeft tot internet en sattelietnavigatie. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding