Peugeot 504 uit 1977 brengt 1,8 miljoen euro op

Een Peugeot 504 is een prachtige neoklassieker. Maar dat een 504 uit 1977 maar liefst 1,8 miljoen euro opbrengt, is opmerkelijk. Maar het is dan ook de auto van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad, die op een veiling in Abadan verkocht werd.

Een anonieme koper nam de klassieke witte Peugeot over. De opbrengst gaat naar een project om zestigduizend woningen te bouwen voor gehandicapte vrouwen die hun kinderen onderhouden. Er is uit heel de wereld geboden op de 504. De koper is een onderneming in Iran, volgens een zegsman betrokken bij de veiling. Ahmadinejad geldt in Iran als een man die eenvoudig leeft. Toen hij in 2005 president werd moest hij zijn bezittingen opgeven. Die bestonden voornamelijk uit deze Peugeot en een kleine, oude woning in een arme wijk van Teheran. Het is niet bekend hoeveel kilometer er op de teller staat maar dat soort details werd ook niet vrijgegeven toen de beiding in november 2010 werd aangekondigd. (bronnen: ANP/De Pers/New York Times)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Peugeot 504 uit 1977 brengt 1,8 miljoen euro op - Automobielmanagement.nl

Peugeot 504 uit 1977 brengt 1,8 miljoen euro op

Een Peugeot 504 is een prachtige neoklassieker. Maar dat een 504 uit 1977 maar liefst 1,8 miljoen euro opbrengt, is opmerkelijk. Maar het is dan ook de auto van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad, die op een veiling in Abadan verkocht werd.

Een anonieme koper nam de klassieke witte Peugeot over. De opbrengst gaat naar een project om zestigduizend woningen te bouwen voor gehandicapte vrouwen die hun kinderen onderhouden. Er is uit heel de wereld geboden op de 504. De koper is een onderneming in Iran, volgens een zegsman betrokken bij de veiling. Ahmadinejad geldt in Iran als een man die eenvoudig leeft. Toen hij in 2005 president werd moest hij zijn bezittingen opgeven. Die bestonden voornamelijk uit deze Peugeot en een kleine, oude woning in een arme wijk van Teheran. Het is niet bekend hoeveel kilometer er op de teller staat maar dat soort details werd ook niet vrijgegeven toen de beiding in november 2010 werd aangekondigd. (bronnen: ANP/De Pers/New York Times)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding