Piëch: VW kan verkoop Alfa Romeo verviervoudigen

Volkswagen Groep zou de verkoopaantallen van Alfa Romeo binnen vijf jaar naar vierhonderdduizend kunnen brengen, vier keer zoveel als nu. Dat zei Ferdinand Piëch op de vooravond van de salon van Geneve.

Tot dusver wil ceo Marchionne van Fiat helemaal niet praten over een eventuele verkoop van Alfa. Vorige maand nog zei hij op een conferentie dat zolang hij ceo van Fiat en Chrysler is, ‘meneer Piëch Alfa Romeo nooit zal krijgen’. Hij voegde eraan toe dat Piëch beter zijn aandacht zou kunnen besteden aan het in orde maken van Seat, waar het niet zo goed gaat. Piëch noemde Seat zelf al eens een ‘pleegkind’ maar voegde toe dat het daar nu snel beter gaat.

Alfa Romeo vierde vorig jaar zijn honderd jarig bestaan met een volumetoename van tien procent maar het wordt nog steeds gemanaged op het niveau van zo’n 112 duizend auto’s. Het merk probeert al jaren tevergeefs zijn afzet te vergroten naar driehonderdduizend eenheden. In een interview met het zakenblad Forbes zei Marchionne dat Alfa een ‘money loser’ is geweest in de zeven jaren dat Marchionne de baas is van Fiat. Hij voegde eraan toe dat hij ‘niet zeker weet of het merk wel ooit winst gemaakt heeft’. (Automotive News / Forbes)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Dikke Duitse praat,
zie maar hoe hij destijds (als hoofd bij BMW) , Rover ten gronde heeft gericht na zijn overname.

Geplaatst door: yannick op

helemaal mee eens !
en wil ie van die Alfa een betrouwbare VW maken ?
Kan ie beter laten want Alfa heeft de naam maar VW wint het !

Geplaatst door: christiaan op
Piëch: VW kan verkoop Alfa Romeo verviervoudigen - Automobielmanagement.nl

Piëch: VW kan verkoop Alfa Romeo verviervoudigen

Volkswagen Groep zou de verkoopaantallen van Alfa Romeo binnen vijf jaar naar vierhonderdduizend kunnen brengen, vier keer zoveel als nu. Dat zei Ferdinand Piëch op de vooravond van de salon van Geneve.

Tot dusver wil ceo Marchionne van Fiat helemaal niet praten over een eventuele verkoop van Alfa. Vorige maand nog zei hij op een conferentie dat zolang hij ceo van Fiat en Chrysler is, ‘meneer Piëch Alfa Romeo nooit zal krijgen’. Hij voegde eraan toe dat Piëch beter zijn aandacht zou kunnen besteden aan het in orde maken van Seat, waar het niet zo goed gaat. Piëch noemde Seat zelf al eens een ‘pleegkind’ maar voegde toe dat het daar nu snel beter gaat.

Alfa Romeo vierde vorig jaar zijn honderd jarig bestaan met een volumetoename van tien procent maar het wordt nog steeds gemanaged op het niveau van zo’n 112 duizend auto’s. Het merk probeert al jaren tevergeefs zijn afzet te vergroten naar driehonderdduizend eenheden. In een interview met het zakenblad Forbes zei Marchionne dat Alfa een ‘money loser’ is geweest in de zeven jaren dat Marchionne de baas is van Fiat. Hij voegde eraan toe dat hij ‘niet zeker weet of het merk wel ooit winst gemaakt heeft’. (Automotive News / Forbes)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Dikke Duitse praat,
zie maar hoe hij destijds (als hoofd bij BMW) , Rover ten gronde heeft gericht na zijn overname.

Geplaatst door: yannick op

helemaal mee eens !
en wil ie van die Alfa een betrouwbare VW maken ?
Kan ie beter laten want Alfa heeft de naam maar VW wint het !

Geplaatst door: christiaan op