De auto’s zijn bestemd voor Autolib, een elektrische verhuurservice van deelauto’s. De tender voor levering van de auto’s is gewonnen door de Bolloré Group, waarmee in 2008 de joint-venture Pininfarina Véhicules Ëlectriques Pininfarina-Bolloré is opgericht. Autolib start met de verhuur van deelauto’s in oktober in Parijs en veertig steden in het Ile-de-France district. Het contract met een totale waarde van veertien miljoen euro wordt van kracht nadat een aantal formaliteiten zijn voltooid en zal lopen tot 13 december 2013. De EVs worden gebouwd door Cecomp in de Bairo Canavese fabriek van Pininfarina. Pininfarina werkte al geruime tijd samen met de Franse investeerder Vincent Bolloré aan de EV, die aanvankelijk als B0 concept car werd onthuld en in 2009 in productie had moeten gaan. Destijds werd gezegd dat de auto een actieradius zou hebben van bijna 250 km. Bolloré is een industriële holding met wereldwijd meer dan 28 duizend werknemers en produceert ondermeer lithium-ionaccu’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding