Auto’s kunnen straks vliegen, zegt Daimler-baas

CEO Dieter Zetsche van Daimler Benz voorspelt in het Duitse blad Stern dat de auto van de toekomst kan vliegen.

Over 125 jaar al. Zulke voertuigen, beter gezegd vliegtuigen, maken uitsluitend nog gebruik van terugwinbare energie, stelt Zetsche. Dan is de auto eindelijk de vlegeljaren ontgroeid, zegt hij verder. De auto stuurt zelf. En dat gebeurt eerder dan men nu denkt, over 20 jaar al. “Als de bestuurder in slaap sukkelt, schakelt de auto automatisch over op de automatische piloot.”

De discussie over een maximumsnelheid op de autosnelweg noemt Zetsche ‘een ideologisch thema’, dat niks met veiligheid of milieu te maken heeft. “Onze auto’s kunnen heel snel, en dat is in het buitenland een belangrijke aanschafreden.”

De overheid moet een tankstationnetwerk van waterstof en elektrische stroom opbouwen. “De mensen moet mobiel kunnen zijn en blijven”, vindt Zetsche.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Auto’s kunnen straks vliegen, zegt Daimler-baas - Automobielmanagement.nl

Auto’s kunnen straks vliegen, zegt Daimler-baas

CEO Dieter Zetsche van Daimler Benz voorspelt in het Duitse blad Stern dat de auto van de toekomst kan vliegen.

Over 125 jaar al. Zulke voertuigen, beter gezegd vliegtuigen, maken uitsluitend nog gebruik van terugwinbare energie, stelt Zetsche. Dan is de auto eindelijk de vlegeljaren ontgroeid, zegt hij verder. De auto stuurt zelf. En dat gebeurt eerder dan men nu denkt, over 20 jaar al. “Als de bestuurder in slaap sukkelt, schakelt de auto automatisch over op de automatische piloot.”

De discussie over een maximumsnelheid op de autosnelweg noemt Zetsche ‘een ideologisch thema’, dat niks met veiligheid of milieu te maken heeft. “Onze auto’s kunnen heel snel, en dat is in het buitenland een belangrijke aanschafreden.”

De overheid moet een tankstationnetwerk van waterstof en elektrische stroom opbouwen. “De mensen moet mobiel kunnen zijn en blijven”, vindt Zetsche.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding