Voor minder geld heb je een volwaardige emissieloze gezinswagen (Nissan Leaf) of een stadsauto met dubbel zo veel zitplaatsen (Mitsubishi i-MIEV). Het is dan ook niet verwonderlijk dat Think geheel tegen de trend in en ondanks alle positieve reclame voor elektrische auto’s zijn afzet in de eerste maanden van dit jaar fors zag dalen. Nou ja, in relatieve zin dan want absoluut gezien zijn de verkopen net zo klein als de Think City zelf. Vorig jaar februari werden er 6 exemplaren aan de man gebracht, maar afgelopen maand wist importeur Elmonet Nederland nog maar twee klanten te strikken.

Om te voorkomen dat de stekker er helemaal uit moet, wordt de prijs van de Think City nu verlaagd naar 29.895 euro. Het is de tweede aanpassing in een jaar tijd. Met het nieuwe tarief is de Think City het de goedkoopste elektrische auto die ons land rijk is. Maar daar is dan ook alles mee gezegd, want het 3,12 meter lange model kent slechts twee zitplaatsen en loopt maximaal 115 km/u.