Tegelijk weigerde Ghosn openlijk zijn nummer twee, Patrick Pélata, als verantwoordelijke de laan uit te sturen. Renault hield maandag een buitengewone bestuursvergadering om de nasleep van de naar nu blijkt valse beschuldigingen over industriële spionage te bespreken. De drie managers van de onderzoeksafdeling die als verdachten werden beschouwd kunnen met onmiddellijke ingang weer terug komen. Of ze daarbij ook een schadevergoeding krijgen, is niet officieel meegedeeld. Verder zal Renault de interne veiligheidsprocedures ernstig onder de loep nemen en herzien.
Renault laat het er echter nog steeds niet bij zitten. De vele onderzoeken hebben in ieder geval de namen opgeleverd van één of meer medewerkers van de beveiliging die met hun anonieme tips het schandaal vorig jaar zomer aan het rollen hebben gebracht. Die zullen waarschijnlijk worden vervolgd, mits de beschuldigingen tegen hen natuurlijk waar gemaakt kunnen worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding