Na de introductie van een geblazen 2,0 liter 4 cilinder in de X1 xDrive28i, volgt in 2014 een 3-pitter voor Mini en de kleinere modellen van BMW zelf. De lijfspreuk van BMW (Freude am Fahren) komt volgens de fabrikant ook met de kleinere motoren niet in het geding. 
Zo is de genoemde 4 cilinder goed voor 245 pk en zorgt hij zelfs voor betere prestaties dan de atmosferische 3,0 liter 6 cilinder die hij vervangt. Het verbruik en uitstoot nemen tegelijkertijd aanzienlijk af. Liefhebbers zullen echter wel het kenmerkende, romige 6 cilindergeluid moeten missen. BMW zegt de inmiddels veel geprezen TwinPower turbotechniek ook te gaan gebruiken voor de nieuw te ontwikkelen 3 cilinder 1,5 liter motor. De 184 pk sterke motor debuteert in de volgende generatie Mini in 2014 en zal ook toegepast gaan worden in 2 nieuwe voorwiel aangedreven modellen van de Beierse fabrikant, waardoor een instapper en de derde generatie 1-serie. Dit laatste model debuteert overigens pas in 2018.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding