De New M.GO Electric heeft een stevig chassis, een derde remlicht, vier schijfremmen, een airbag in het stuurwiel, LED-dagrijverlichting en een automatische lichtsensor. 
Afhankelijk van de rijstijl en de rijomstandigheden heeft de elektrische Microcar een actieradius van 60 tot 80 kilometer, terwijl de batterij in vijf uur volledig kan worden opgeladen via het normale elektriciteitsnetwerk. Er is geen speciale aansluitvoorziening nodig. Door zijn lage gewicht en compacte afmetingen verbruikt de M.GO Electric minder energie dan andere, serieproductie elektrische voertuigen. De lithium ferro-fosfaat batterijen hebben een levensduur die vier tot vijf keer langer is dan loodhoudende batterijen. 
De M.GO Electric is dankzij zijn technologie en gebruiksvriendelijkheid een efficiënte oplossing voor de uitdagingen die stadsmobiliteit en duurzame ontwikkelingen stellen aan modern transport. Het nieuwe model is op dit moment alleen leverbaar als ‘zware brommobiel’ en moet dus met een gewoon autorijbewijs gereden worden. De consumentenprijs van de auto is € 23.950,- inclusief BTW. De ‘brommobielversie’ voor rijbewijs AM zal nog voor de zomer 2011 leverbaar worden. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding