De gemeente Amsterdam en de internationale bouwonderneming BAM namen gezamenlijk 18 witte exemplaren in ontvangst bij de dealer in de hoofdstad. Komende weken gaan er nog eens 82 exemplaren de weg op. Ook in Groot-Brittannië zijn de eerste exemplaren van de emissieloze gezinswagen afgeleverd aan klanten. 

Samen met Nissan zetten Leaseplan en de gemeente Amsterdam elektrisch rijden in Nederland op de kaart. Leaseplan is de eerste leasemaatschappij die de elektrische Nissan in de vloot opneemt. De afgeleverde auto’s zijn onder andere bestemd voor Rijkswaterstaat. "We zijn de pilotfase voorbij. Dit is het echte werk", aldus marketingdirecrteur Erik Staat van LeasePlan.

Ook Amsterdam is koploper bij de introductie van elektrisch rijden. De eerste honderd exemplaren van de Leaf die naar Nederland komen, maken deel uit van een project dat Nissan uitvoert samen met de gemeente Amsterdam. Vanaf juni dit jaar zullen er nog eens negenhonderd stuks in Renault-Nissan Alliantieverband beschikbaar worden gesteld voor de gemeente. De elektrische Nissan wordt geleverd via Visscher Amsterdam, de Nissan dealer in onze hoofdstad. Vanaf juni is de Leaf ook leverbaar via andere geselecteerde dealers. De orderboeken gaan in april open. De auto staat voor 34.990 euro in de prijslijst.

Meer hierover in AM nummer 6 van 1 april

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding