Het is een prijs voor het beste model qua veiligheid in de frontale en zijdelingse test, een test met een aanrijding van achteren en een koprol. Om de titel te krijgen, moet een auto ook esp hebben. De S60 heeft daarnaast pedestiran detection met auto brake en driver alert control, allemaal zaken waarmee dit model zijn verkiezing extra waar heeft gemaakt. De S60 kwam afgelopen herfst op de Amerikaanse markt en heeft de goede scores in alle subcategorieën van de tests gehaald. Bij de koprol wordt de dakconstructie getest. Die blijkt de inzittenden uitstekende bescherming te bieden. De vorige S60 scoorde destijds ‘acceptabel’ omdat de zijdelingse aanrijding geen optimale score te zien gaf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding