De Mechelaar Nisan Kucam (33) ontwierp het koetswerk. "Ik ben bijzonder trots. Deze auto wordt een succes", zegt de jonge designer. Nisan Nisargio Kucam was er niet bij toen de Beetle afgelopen maandag in China werd voorgesteld. 

De Beetle is de opvolger van de New Beetle, die de Kever als voorouder had. "De auto werd gelijktijdig op drie plaatsen in de wereld getoond: Sjanghai, Berlijn en New York. Ik was op de presentatie in Berlijn. De genodigden reageerden enthousiast", zegt de jonge Mechelaar. Nisan Kucam werkt sinds 2005 voor de Volkswagen Groep, maar de jongeman is nauwelijks bekend in de Belgische autowereld. "Na mijn opleiding als ontwerper ging ik meteen aan de slag als stagiair bij Audi in München. Ik woon al jaren in Duitsland".

Nisan kon zijn jongensdroom waarmaken. "Ik wist helemaal niet hoe je autodesigner werd tot ik op de autosalon van Brussel informatie kreeg over dit beroep. Intussen heb ik al aan belangrijke projecten kunnen meewerken, maar ik moet ook nog veel leren", zegt de ontwerper bescheiden. Bekijk hieronder de nieuwe commercial van de Beetle. 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding