"De auto van Nissan voldoet aan alle eisen die de inwoners van onze stad in een online onderzoek hebben opgesomd,” aldus burgemeester Michael Bloomberg. De eerste nieuwe taxi’s, die ook in het kenmerkende geel worden uitgevoerd, worden tegen de herfst van 2014 in de New Yorkse straten verwacht. Het grootste deel van het dak wordt doorzichtig zodat passagiers een blik op de wolkenkrabbers kunnen werpen. Nissan heeft daarbij toegezegd dat de auto’s in een Amerikaanse fabriek gemaakt zullen worden. De minibusjes vervangen de Ford Crown Victoria die de laatste vijftien jaar het straatbeeld van New York hebben gemarkeerd. Die auto is binnenkort niet meer verkrijgbaar omdat Ford de betreffende fabriek in Canada gaat sluiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding