De Nagel Sportback is ontworpen door bekende Zweedse designer Eduard Gray (zie www.graydesign.se). Gray werkt ook voor BMW, Ford en Mercedes en staat bekend om zijn futuristische vormtaal. Hij ontwerpt naast auto’s ook superjachten, zoals de Strand Craft 166, die meer op een straaljager lijkt dan op een boot.Gray’s op een na opvallendste ontwerp is de Saab Spyker 9+ Tribute, die naar zijn zeggen twee legendarische merken verenigt. De 4.3 liter V8 levert een vermogen van 510 PK bij 8500 tpm, en zit op 100 km/u in 3,7 seconden.
Dartz Prombron maakt als autoproducent vooral school in peperdure gepantserde SUV’s voor rijke Russische potentaten.
De Nagel sportback moet in 2012 in productie gaan. Hij ziet eruit als een Stealth-versie van de Chrysler 300C. De kloeke auto zou goed 5 ton wegen, gecompenseerd met een 2000 pk-tellende motor om een topsnelheid van 250 kilometer per uur te garanderen. En vooral om een flink jacht te kunnen voorttrekken. De Dartz Prombron Nagel is bedoeld voor vermogende mensen die nu eenmaal jachten tot 15 meter hebben.Het motto van Dartz Prombron is: geef je boot gezelschap en maak je buren jaloers.
De naam Nagel verwijst naar het roemruchte verleden van RussoBalt die met met Andrey Nagel als rijder deelnam aan ’s werelds belangrijkste rally’s en in 1912 zelfs tweede werd in de Rally van Monte Carlo. Voorafgaand overbrugde Andrey Nagel met zijn C24/55 RussoBalt een afstand van 3260 kilometer, een heroïsche tocht die hem eeuwige roem opleverde. Bekijk hieronder het filmpje. 
Op Facebook: http://www.facebook.com/dartzkombat  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding