Dat blijkt uit de crashtest van de Euro NCAP (New Car Assessment Program), de standaard voor voertuigveiligheid. De Lexus CT 200h scoort er de maximaal haalbare 5 sterren. Euro NCAP monitort met behulp van botsproeven de veiligheid van inzittenden en voetgangers. In 2009 scherpte de organisatie de eisen van deze proeven sterk aan. 

Het nieuwe programma omvat nu 4 gebieden: Volwassen inzittenden, Jonge inzittenden, Bescherming van voetgangers en Veiligheidsondersteuning. Door de strengere eisen is het ieder jaar lastiger om 5 sterren toegekend te krijgen. De Lexus CT 200h scoorde 94 punten voor de veiligheid van volwassen inzittenden, 84 voor de bescherming van jonge inzittenden, 55 voor voetgangerbescherming en 86 voor veiligheidsondersteuning. 

De Lexus CT 200h krijgt een hoge score voor inzittendenbescherming door onder andere de aanwezigheid van knieairbags voor de inzittenden voorin. Deze zijn (net als gordijnairbags over de volle lengte van de auto, zijairbags in de voorstoelen en airbags in het dashboard en stuurwiel) standaard in de CT 200h aanwezig. 

Ook de speciale voorstoelen zorgen voor een optimale score: de standaard gemonteerde hoofdsteunen verminderen de kans op een whiplash drastisch en dragen daardoor bij aan de hoge score van 94 punten. De CT 200h is ook de eerste auto in zijn segment die optioneel is uitgerust met het Pre-Crash Safety systeem (PCS). Dit systeem spant onder andere de veiligheidsgordel aan en schakelt het noodremsysteem in als een botsing dreigt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding