De nieuwe ML 250 BlueTEC 4MATIC  bijvoorbeeld is goed voor een gemiddeld verbruik van 6,0 l/100 km. Alle modellen bieden ruimte voor vijf personen. Volgens de importeur tilt de nieuwe M-Klasse functionaliteit dankzij innovatieve nieuwe ondersteltechnieken, comfort en rijdynamiek, naar een nog hoger plan. De levering van de nieuwe M-Klasse start in november.

De nieuwe M-Klasse is voor het eerst leverbaar met een viercilinder motor. De ML 250 BlueTEC 4MATIC maakt gebruik van de 150 kW/204 pk sterke krachtbron met een koppel van 500 Nm die ook in de S-Klasse wordt ingezet. De cijfers voor vermogen en koppel zijn identiek aan die van de voorganger met zescilinder motor en ook het prestatieniveau is nagenoeg gelijk. Hét verschil zit in het brandstofverbruik. De ML 250 BlueTEC 4MATIC is goed voor een gemiddelde van slechts 6,0 l/100 km (CO2: 158 g/km, energielabel B) tegen 8,4 l/100 km voor de voorganger. De winst bedraagt 28 procent. Dankzij de innovatieve SCR-katalysatortechniek, waarbij het onschadelijke AdBlue in de stroom uitlaatgassen wordt geïnjecteerd, voldoet de ML 250 BlueTEC 4MATIC aan de Euro 6 emissienorm die in 2014 van kracht wordt

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding