De National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), heeft de Chevrolet getest volgens de nieuwste, strengere regels. . De Volt kreeg ook gelijk het predicaat ‘2011 Top Safety Pick’ van het Insurance Institute for Highway Safety. Een mooie opsteker voor deze elektrische auto met actieradius verhogende benzinemotor. Hij wordt door die krachtbron ook wel als een via het stopcontact oplaadbare hybride aangeduid, maar meestal rijdt de auto volledig elektrisch en wordt de hulpmotor alleen gebruikt voor het bijladen van de accu’s. Groot voordeel van dit systeem is dat de actieradius ruim 600 kilometer is. 

De NHTSA heeft voor modellen van bouwjaar 2011 nieuwe, strengere regels ingevoerd. De vereisten voor het verkrijgen van de 5 sterren zijn ook uitgebreid, wat moet leiden tot meer informatie over technieken die gebruikt (kunnen) worden voor passieve en actieve veiligheid. De Volt zal eind dit jaar bij een aantal Nederlandse Chevrolet dealers in de showroom arriveren. Een paar maanden eerder komt de technisch identieke Opel Ampera bij ons op de markt.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding