Nieuwe motoren zorgen afhankelijk van de emissiekwalificatie voor een brandstofbesparing van 3 tot 4 procent (Euro 6) en 6 tot 7 procent (Euro 5) ten opzichte van de huidige Actros MP3. De nieuwe Actros is te bestellen vanaf 1 juli. De productie start eind september.

De motoren hebben nu een levensduur van circa 1,2 miljoen km (+20%) en de service-intervallen zijn verlengd tot 150.000 km. De kosten voor het Complete Servicecontract zijn bovendien met 6 tot 8% gedaald. Hierdoor stelt Daimler Trucks dat de extra kosten voor de nieuwe truck in Euro 5 uitvoering binnen twee jaar terugverdiend kunnen worden. Vergezeld van speciale incentives zou voor de Euro 6-uitvoeringen een zelfde resultaat haalbaar zijn.

De nieuwe motoren beschikken over moderne technologieën als het unieke X-Pulse injectiesysteem, uitlaatgasrecirculatie, uitlaatgasbehandeling met BlueTEC-technologie en een gesloten partikelfilter. Deze technologieën hebben hun kracht en efficiency  al ruimschoots bewezen in meer dan 70.000 trucks van Daimler in Amerika en Japan. Dankzij de daaruit voortvloeiende betrouwbaarheid en het lage brandstofverbruik heeft Daimler Trucks in die landen een sterk stijgend marktaandeel gerealiseerd.

Het productgamma bestaat uit trekkers en flatbed-trucks met vermogens van 310 kW (421 pk) tot 375 kW (510 pk) en maximale koppels van 2.100 tot 2.500 Nm. Er is keuze uit Euro 6- en Euro 5-varianten. Daarbij zijn er zeven cabinevarianten met breedtes variërend van 2,3 tot 2,5 meter. Vijf daarvan beschikken over een volkomen vlakke vloer. De nieuwe Actros biedt de keuze uit 11 verschillende wielbases. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding