Filmster Leonardo DiCaprio ontvangt het eerste exemplaar van de sportauto. De levering aan de andere drieduizend klanten zal volgens officiële berichten begin volgend jaar van start gaan. Onder de gegadigden bevinden zich meer Amerikaanse beroemdheden, zoals voormalig National Security adviseur Colin Powell en voormalig vice president Al Gore. 

 

De Fisker Karma is een plug-in hybrid met twee elektromotoren, waarmee op een volle accu 483 kilometer gereden kan worden, zegt Fisker. De productie vindt plaats in Finland, waar elke week vijf exemplaren van de band rollen. In de Verenigde Staten kost de auto honderdduizend dollar, in het Verenigd Koninkrijk 95 duizend pond. 

 

Henrik Fisker, voormalig designer bij Aston Martin, is de man achter het ontwerp van de nieuwe sportsedan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding