Afgelopen vrijdag werd de laatste Yaris II geproduceerd waarna de fabriek een paar dagen heeft stil gelegen om de machines en lopende banden aan te passen aan het nieuwe model. De 3,5 duizend werknemers van de fabriek hebben inmiddels ook de nodige trainingen ondergaan en kunnen aan de slag. Toyota heeft fors in de fabriek geïnvesteerd voor de Yaris III die de Japanse fabrikant weer een flinke oppepper moet geven op de Europese markt. ‘’We lanceren dit nieuwe model hier in Frankrijk omdat we vertrouwen hebben in de capaciteit van de Europese markt,” zegt directeur Toyota Motor Europa Didier Leroy dan ook. De vestiging bij Valenciennes heeft een capaciteit van 270 duizend auto’s per jaar en Toyota hoopt de productie van het nieuwe model dan ook snel tot zo’n achthonderd stuks per dag te kunnen opvoeren. De fabriek wordt de komende tijd nog verder aangepast om vanaf volgend jaar ook de hybride Yaris te kunnen produceren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding