Eerst in Amerika dus, vanaf oktober in Nederland. In oktober komt ook de 9-5 Estate op de markt, meldt Saab. Maar dan moet men de productie wel weer op gang krijgen, natuurlijk. De 9-4X crossover is gearriveerd in de Amerikaanse showrooms. Het model is de meest recente toevoeging aan het productgamma. "De eerste auto’s zijn bij de Saab-dealers aangekomen en de eerste klantverkochte 9-4X is inmiddels afgeleverd door dealer Olmstead in Cleveland, Ohio", zei Tim Colbeck van Saab Noord-Amerika. "We hadden al meer dan honderd orders in portefeuille."  De 9-4X is evenals de 9-5 in Amerika uitgeroepen tot Top Safety Pick door de Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Dat is een auto waarin de inzittenden optimaal worden beschermd.

De 9-4X wordt in Nederland leverbaar in twee uitvoeringen. Het programma begint met een 265 pk sterke 3.0 V6 Vector. Het topmodel is de 2.8 Turbo V6 Aero met 300 pk. Prijzen van de 9-4X beginnen bij 75 mille voor de 3.0 V6 Vector. De 2.8 Turbo Aero is er vanaf  90 mille. De productie van de voor Amerika bestemde Saabs 9-4X is volgens planning gestart in mei, de productie van Europese uitvoeringen start in augustus. De 9-4X wordt vanaf oktober bij de 27 Nederlandse Saab-distributeurs verwacht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding