Ferrari houdt Stratos tegen

De Duitse zakenman Michael Stoschek had een droom: een remake bouwen van de legendarische Lancia Stratos.

Die droom heeft hij gerealiseerd, maar motor en onderstelleverancier Ferrari probeert te voorkomen dat er nog meer exemplaren gebouwd worden.

Op basis van een Ferrari F430 bouwde fabrikant en designhuis Pininfarina een moderne interpretatie van de Lancia Stratos. Michael Stoschek, een steenrijke Duitse zakenman, zou circa 3 miljoen euro betaald hebben voor één exemplaar. In eerste instantie zou het daar ook bij blijven, maar de exclusieve Lancia wekte heel wat interesse op van andere liefhebbers. Zo’n 40 kandidaat kopers drongen aan op een beperkte serieproductie. Het is echter weinig waarschijnlijk dat Pininfarina nog meer exemplaren van de Stratos bouwt. Ferrari topman Luca di Montezemolo was weliswaar vol lof over het resultaat, maar hij ziet het niet zitten dat Ferrari meer donorauto’s levert. Voor elke Stratos moet immers één Ferrari F430 opgeofferd worden. Het team achter de New Stratos zoekt nu naar andere oplossingen.

Ferrari houdt Stratos tegen - Automobielmanagement.nl

Ferrari houdt Stratos tegen

De Duitse zakenman Michael Stoschek had een droom: een remake bouwen van de legendarische Lancia Stratos.

Die droom heeft hij gerealiseerd, maar motor en onderstelleverancier Ferrari probeert te voorkomen dat er nog meer exemplaren gebouwd worden.

Op basis van een Ferrari F430 bouwde fabrikant en designhuis Pininfarina een moderne interpretatie van de Lancia Stratos. Michael Stoschek, een steenrijke Duitse zakenman, zou circa 3 miljoen euro betaald hebben voor één exemplaar. In eerste instantie zou het daar ook bij blijven, maar de exclusieve Lancia wekte heel wat interesse op van andere liefhebbers. Zo’n 40 kandidaat kopers drongen aan op een beperkte serieproductie. Het is echter weinig waarschijnlijk dat Pininfarina nog meer exemplaren van de Stratos bouwt. Ferrari topman Luca di Montezemolo was weliswaar vol lof over het resultaat, maar hij ziet het niet zitten dat Ferrari meer donorauto’s levert. Voor elke Stratos moet immers één Ferrari F430 opgeofferd worden. Het team achter de New Stratos zoekt nu naar andere oplossingen.