Die droom heeft hij gerealiseerd, maar motor en onderstelleverancier Ferrari probeert te voorkomen dat er nog meer exemplaren gebouwd worden.

Op basis van een Ferrari F430 bouwde fabrikant en designhuis Pininfarina een moderne interpretatie van de Lancia Stratos. Michael Stoschek, een steenrijke Duitse zakenman, zou circa 3 miljoen euro betaald hebben voor één exemplaar. In eerste instantie zou het daar ook bij blijven, maar de exclusieve Lancia wekte heel wat interesse op van andere liefhebbers. Zo’n 40 kandidaat kopers drongen aan op een beperkte serieproductie. Het is echter weinig waarschijnlijk dat Pininfarina nog meer exemplaren van de Stratos bouwt. Ferrari topman Luca di Montezemolo was weliswaar vol lof over het resultaat, maar hij ziet het niet zitten dat Ferrari meer donorauto’s levert. Voor elke Stratos moet immers één Ferrari F430 opgeofferd worden. Het team achter de New Stratos zoekt nu naar andere oplossingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding