Dat heeft Matthias Müller, topman bij Porsche, gezegd in een interview met een Duitse zakenkrant.

"Ik kan me heel goed voorstellen dat een moderne versie van de fameuze Porsche van James Dean erg goed ontvangen zou worden bij onze klanten. Het idee fascineert me", aldus Müller die met de ‘retro sportwagen’ een nieuwe doelgroep wil aanboren. De nieuwe Spyder zou namelijk minder hoeven te kosten dan de Porsche Boxster, het goedkoopste model op de Porsche prijslijst voor 67.900 euro. 

De 550 Spyder, een tweezitter waarin Dean in 1955 verongelukte, werd tussen 1953 en 1957 gemaakt. Het vernieuwde model zou in 2014 op de markt moeten komen. Bekijk hiernaast de fotogalerij van de klassieke 550 Spyder. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding