De nieuwe CR-V ziet er agressiever uit met uitgesproken lijnen en een stoere onderbumper aan de voorkant, die geïntegreerd is in het bumperdeel voor betere aerodynamica. Het nieuwe gezicht wordt mede bepaald door een andere grille en de diepliggende koplampen. De nieuwe CR-V zal up-to-date zijn met een lager gewicht en een nieuwe zuinigere motor, maar over die laatste laat Honda nog niets los. Verder is het compleet vernieuwde interieur ruimer en ligt de laadvloer lager. De CR-V is in de VS lange tijd beschouwd als de benchmark voor het compacte SUV-segment en eindigde daarin op de tweede plaats achter de Honda Element in JD Power’s 2011 Initial Quality Study.
De CR-V wordt verkocht in 160 landen wereldwijd. In Nederland zijn van de huidige generatie sinds zijn introductie in 2007 in totaal vierduizend exemplaren verkocht. De concept car maakt zijn publieksdebuut op de autoshow in Anaheim, Californië in september. Aan het eind van dit jaar arriveert de nieuwe Honda suv bij de dealers in Amerika. Pas rond september/oktober 2012 wordt het nieuwe model op de Europese markt verwacht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding