Met de wereldpremière van de CX-5 lanceert  Mazda de eerste van de nieuwe generatie auto’s die gebruik maakt van alle Skyactiv-technologieën en de nieuwe designtaal Kodo, wat Japans is voor ‘ziel van beweging’. De IAA is 15 t/m 25 september in Frankfurt.
De Mazda CX-5 zal vanaf begin 2012 geleidelijk op de mondiale markten worden geïntroduceerd.  Het motorengamma voor de Europese uitvoering van de CX-5 bestaat uit Mazda’s Skyactiv-G 2.0 benzinemotor en de Skyactiv-D 2.2 dieselmotor, beschikbaar in ‘Standard Power’ en ‘High Power’ uitvoeringen. Beide motoren beschikken over een grensverleggende compressieverhouding van 14:1 voor de hoogste mate van efficiëntie.

De CX-5 is ook het eerste productiemodel ontworpen volgens Mazda’s nieuwe designtaal Kodo – de ziel van beweging. Kodo beschikt over unieke kenmerken zoals een prominente nieuwe voorzijde met een brutaler familiegezicht en een dynamische styling, die vitaliteit en lenigheid uitstraalt.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding