Voor een meerprijs van 49 euro staat er dan niet Beetle maar bijvoorbeeld Käfer, Coccinelle, Vocho of Maggiolino. Alles bij elkaar zijn er acht mogelijkheden, ook Aziatische. Onbekend is of daar ook ‘Kever’ bij zit.

VW-designbaas Walter de’Silva zegt versie 2.0 van de New Beetle op diverse fronten te hebben aangepakt, om het model een stoerdere uitstraling te bezorgen. Sportiever, markanter en mannelijker zijn de trefwoorden. Topman Winterkorn beschouwt de Verenigde Staten en China als de belangrijkste markten voor het model, dat het in zijn vorige hoedanigheid nooit tot hoge verkopen wist te schoppen. In Duitsland zelf rekent de fabrikant op twintigduizend stuks per jaar, het dubbele van de nieuwverkoop die de eerste versie wist te scoren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding