Cadillac zal volgend jaar de grote luxe XTS sedan op de markt brengen en een compacte luxueuze sport sedan met de codenaam ATS. Het zijn modellen die de reeks van CTS Sedan, Coupe en Wagon aanvullen. GM investeert 117 miljoen dollar om de XTS in de Oshawa Assembly fabriek in Ontario te produceren. Er zouden ook vierhonderd banen worden gecreëerd. De XTS, die in het voorjaar van 2012 zal worden gelanceerd, is gebaseerd op de XTS Platinum Concept, dat is getoond op de Salon van Geneve. Hij heeft voorwiel- of vierwielaandrijfsysteem.  

De compacte ATS zal in de zomer van 2012 worden gelanceerd. Cadillac zal dan een achterwielaangedreven luxueuze sport sedan in het programma hebben die de strijd kan aanbinden met de BMW 3-Series, de Mercedes-Benz C-Klasse en de Audi A4 in het grootste marktsegment van luxueuze auto’s. GM heeft vandaag de eerste schets vrijgegeven van de auto.

GM heeft eerder aangekondigd 190 miljoen dollat te hebben geïnvesteerd om de compacte luxueuze sport sedan te produceren in de Lansing Grand River Assembly fabriek in Michigan. Daar gaat het om zeshonderd nieuwe banen. Lansing Grand River produceert er al de CTS modelreeks. Cadillac wordt in Nederland vertegenwoordigd door Cadillac Nederland, een bedrijf van Nefkens in Amersfoort.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding