Peugeot Citroën is de productie van de DS4 aan het opvoeren en bereid de komst voor van een DS5 crossover tegen het einde van dit jaar als gevolg van het succes van de DS3 die in maart 2010 op de markt kwam. PSA wil met die auto vooral concurreren met de Mini’s en wist 110 duizend bestellingen te boeken in zestien maanden tijd. Het bedrijf had op d ehelft gerekend. Onlangs is de DS4 geïntroduceerd die de Audi A3 in het vizier heeft. De oorspronkelijk DS uit 1955 was een cult car in veel landen.

PSA wil en beetje van die sfeer (en verkoopresultaten) terughalen maar heeft het niet gemakkelijk tussen de Duitse concurrentie. BMW en Audi hebben een veel breder productaanbod en een gespecialiseerd netwerk voor premium auto’s. Maar de DS3 is een bijzonder en een fractie lager geprijsd dan de Mini en de A1 en hij wint terrein over heel Europa, zo voorspelt bureau IHS Automotive Forcasts. Men voorspelt dat de verkopen dit jaar met dertig procent zullen toenemen, terwijl voor de Mini een afname van achttien procent wordt voorspeld.

Citroën heft voor de DS4 11,5 duizend orders geboekt in de eerste twee maanden op de Europese markten. De productietarget voor het hele jaar is 45 duizend stuks. (bron: Bloomberg/Automotive News Europe)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding