Het lithium-ion batterijpakket is afkomstig van Deutsche ACCUmotive. Dankzij het snellaadproces (krachtstroom) zijn lege accu’s binnen één uur op te laden. Het nieuwe model wordt in grote series (vijfcijferige productieaantallen, zegt moederbedrijf Daimler). De nieuwe Fortwo ed heeft een 55 kW/ 130 Nm sterke elektromotor die voortkomt uit de joint venture met Bosch – het accupakket heeft een capaciteit van 17,6 kWh.

Speciaal voor de Fortwo ed heeft Smart de smart drive app voor iPhone ontwikkeld. Daarmee komen alle belangrijke functies onder handbereik: van navigatie en telefonie tot en met entertainment zoals muziek via de digitale radio. Ook de ingebouwde ‘car finder’ is handig. Een speciaal webportaal maakt het mogelijk om bijvoorbeeld de laadtoestand van de accu via de thuiscomputer te bekijken. Het webportaal maakt ook ‘smartcharging’ mogelijk. Door bijvoorbeeld de geplande vertrektijd in te voeren, wordt de batterij zo economisch mogelijk opgeladen.

De nieuwe Fortwo ed is herkenbaar aan de grotere grille met electric drive-logo. De nieuwe Fortwo ed wordt ook als cabriolet geleverd en de levering start in april 2012.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding