Het systeemvermogen komt uit op 180 kW/245 pk en het maximale koppel op 480 Nm. Het gemiddelde verbruik bedraagt 6,4 l/100 km (148 gram CO2 per km), beweert de fabrikant. De Audi A8 hybrid kan over een afstand van maximaal drie kilometer volledig elektrisch rijden, zij het met een gangetje van 60 km/u. De A8 hybrid is een zogenaamde parallelle hybride. De 2.0 TFSI-motor werkt samen met een schijfvormige elektromotor, die wordt gevoed door een lithium-ion accupakket. De efficiency van de Audi A8 hybrid komt deels ook op het conto van de lichtgewicht Audi Space Frame technologie want de Audi behoort hij tot de lichtste limousines in zijn segment. De Audi A8 hybrid wordt medio 2012 op de Nederlandse markt verwacht.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding