De Ciel demonstreert hoe Cadillac zijn ‘art & science designfilosofie’ toepast voor top-of-the-line auto’s. Typische voorzieningen zijn de tegenovergesteld openende portieren voor gemakkelijk instappen, veel met de handgemaakte aluminium delen en houten panelen (olijfboom) en voor alle inzittenden losse kasjmier dekens. De weelderige stoelen kunnen worden gekoeld en verwarmd, ook zijn ze voorzien van een opbergvak met daarin zonnebrandolie, zonnebrillen en handdoeken, en een geurverspreider in de armleuning. De Ciel heeft 22-inch wielen en de aandrijving wordt verzorgd door een 317 kW/425 pk-versie van de CTS 3.6-liter V6, voorzien van twee turbo’s en door een hybride systeem dat gebruikmaakt van lithium-ion batterijtechnologie. Ook heeft de conceptauto vierwielaandrijving.

Cadillac zal in Frankfurt zijn gehele Europese modelprogramma 2012 tonen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding