Abarth

De Fiat divisie komt op de IAA met drie wereldprimeurs op met een verschillende insteek: de Abarth 500 Cabrio Italia benadrukt sportiviteit en Italianse stijl, Abarth Punto Super Sport het erfgoed en Abarth 695 Competizione de autosport. Een andere primeur is Abarth 24 uur Mobiel, de iPhone app waarmee het merk alle klanten en liefhebbers wil bereiken.

Alfa Romeo 

Geen wereldpremière, maar wel een Duitse. Met de spectaculaire 4C Concept zal het Italiaanse merk in Frankfurt opnieuw volop in de schijnwerpers staan. De 4C werd in Genève onthuld, maar heeft voor zijn Duitse debuut een nieuwe outfit in zilver metallic.

Daarnaast wordt de Giulietta getoond met Alfa TCT automaat met dubbele koppeling en de MiTo met de nieuwe 85 pk TwinAir Turbo en de 85 pk 1.3 JTDm.

Aston Martin V12 Zagato

De spectaculaire Aston Martin debuteerde in Villa d’Este’s Concours d’Elégance. Hij staat op het chassis van de V12 Vantage en heeft een carrosserie van koolstofvezelcomposiet. Onder de kop de 6-liter V12 met 510 pk en 570 Nm. Er zullen slechts 150 exemplaren worden gebouwd. Reken op een prijskaartje van een dikke half miljoen euro.

Audi A2 Cocnept en Urban Concept

Met de 3,80 m lange A2 Concept presenteert Audi een elektrische stadsauto als de tegenhanger van de elektrische BMW i3, voorheen betiteld als mega city vehicle. Net als BMW kiest nu ook Audi voor koolstofvezelcomposiet CFRP voor de cockpitconstructie. 

(LINK : http://www.automobielmanagement.nl/nieuws/autonieuws-nieuwe-modellen-en-typen/nid12475-audi-a2-keert-terug-fotogalerij.html). Audi zal bovendien de Urban Concept, een 1+1 Spyder presenteren. 

Audi S-modellen

Audi toont verder de nieuwe S6 en S6 Avant, met de 420 pk sterke versie van de nieuwe 4-liter TFSI twinturbomotor. Ook de S7 Sportback debuteert met deze V8, die 550 Nm trekkracht heeft. Dank zij de zogenaamde cilinderuitschakeling moet hij in de S7 9.7 l/100 km kunnen verbruiken. De S8 zal bijna helemaal van aluminium zijn gemaakt en krijgt ook de dikke 4-liter V8, nu met 513 pk en 650 Nm koppel

Bentley Continental GTC Convertible

De superdeluxe divisie van de Volkswagen Groep laat in Duitsland de nieuwe Continental GTC Convertible zien. De 6-liter W12 is geschikt voor het gebruik van FlexFuel en het chassis is sportiever afgesteld.

BMW i-submerk

BMW heeft het druk op de IAA. Allereerst zijn daar de i3 en i8. De i3 is de eerste elektrische auto van BMW onder het nieuwe i-submerk. Hij komt in 2013 op de markt. De 3,85 m lange vierzitter is ontwikkeld op een compleet nieuwe, speciaal voor de elektrische aandrijving ontwikkelde architectuur. In 2014 volgt de i8, de plug-in hybride sportwagen met eenzelfde LifeDrive architectuur. (LINK: 

BMW M-modellen

Verder is er de M3 GTS, het laatste variant van de huidige M3, die op de Nürnburgring zijn publieksdebuut maakte en op de IAA zijn showdebuut. Daarnaast staat de nieuwe 555 pk sterke M5 in de schijnwerpers. Vlak na de IAA kan hij aan de eerste rijtests op het Ascari circuit onderworpen worden.

… de 1 en de 6 .. en motorfietsen

Dan is er de Europese première voor de 6-Serie Coupé en zien we er de nieuwe generatie 1-Serie. Ook de motorfietsendivisie komt met primeurs: van het eigen merk en van Husqvarna Motorcycles

Brabus 800 E V12 Cabriolet

De sterkste en snelste vierpersoons cabrio ter wereld zal op de IAA ongetwijfeld veel aandacht trekken. Brabus rustte de Mercedes E cabrio uit met de 800 pk sterke 6,3-liter V12 Biturbo twaalfcilinder. Hij haalt een top van 370 km/h en legt de sprint van 0-100 km per uur af in nog geen vier tellen.

Chevrolet

In november is Chevy jarig, maar veel activiteiten zijn er voor de honderdjarige niet gepland. Er komt een speciale Centennial-editie van de Corvette, die op de IAA in de zwarte Night Rider-trim zijn opwachting maakt.Verder ontbreken de Camaro SS en de kleine modellen niet. Nieuw zijn twee concept cars: de Miray, een hybride roadster en de Colorado Rally, een studie voor een pick-up truck.