De autofabrikant noemt de auto zelf de ‘1-euro’. De kleine tweezitter heeft allereerst een bijzonder uiterlijk, maar is ook bijzonder vanwege zijn milieuvriendelijkheid en lage gebruikskosten. Opel richt zich met deze auto op mensen die een betaalbare, mooi ontworpen elektrische auto zoeken.

‘1-euro’ verwijst naar Opel’s bewering dat de auto 100 kilometer kan afleggen voor 1 euro. De auto heeft een actieradius van 96 kilometer en een topsnelheid van 120 km/u. Ook is het voertuig zeer licht, slechts een derde van het gewicht van een normale kleine auto, aldus Opel. Ook zou het energieverbruik ongeveer tien keer lager zijn dan dat van een reguliere auto.

Opel wil met de tweezitter de kracht van het aanbod aan elektrische auto’s van het bedrijf laten zien. "Het concept opent een nieuw hoofdstuk in elektrische mobiliteit en verlengt Opel’s pioniersrol op het gebied van alternatieve aandrijfsystemen." Het bijzondere ontwerp van de auto plaatst twee zitplaatsen in tandem-positie achter elkaar. Het is een futuristisch design geworden dat vooral jonge mensen moet aanspreken. Volgens Opel is de look van de auto geïnspireerd op de Opel Ampera, een elektrische hybride-auto. Een speciale versie voor beginnende bestuurders is ook een mogelijkheid. Zo’n auto zou een snelheidsbegrenzing kunnen krijgen van 45 kilometer per uur.

Meer details van de Opel auto worden verwacht tijdens de IAA in Frankfurt die van 15 tot en met 25 september gehouden wordt. De ‘1-euro’ neemt een plaats in tussen andere micro-auto’s, die ontworpen zijn voor gebruik in de grote stad. Het verwerven van een goede positie op het gebied van elektrische auto’s kan voordelig zijn voor het verlieslijdende Opel. In juni gingen er nog geruchten rond dat de eigenaar van Opel, General Motors, dacht aan de verkoop van Opel, maar die geruchten werden niet bevestigd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding