Het is maar de vraag of de Amerikanen werkelijk in spanning zitten te wachten op de terugkeer van Alfa Romeo en, met name, op de de Giulia en Giulietta. Maar degenen die interesse hebben in de Italiaanse modellen worden opnieuw teleurgesteld. Alfa heeft zojuist aangekondigd dat de marktintroductie niet in 2013 zal plaatsvinden, maar in 2014. Het plan was om eind volgend jaar de Giulia als 2013-model naar Noord-Amerika te exporteren.  Die zou kort daarop worden gevolgd door de Giulietta. Volgens Alfa is het jaar uitstel veroorzaakt doordat de expansie van het merk wereldwijd wordt teruggebracht als gevolg van de Europese financiële crisis. Wél zijn de Italianen van plan de MiTo in 2013 in de VS te introduceren, terwijl de sportwagen 4C voor introductie eind 2013- als 2014-model in de planning staat.

Alfa heeft verder de plannen voor een middelgrote suv van tafel geveegd. Zo’n nieuw model zou worden gebouwd op het platform van de Jeep Liberty in Amerika. Daarvoor in de plaats komt een nieuwe, grote sedan met achterwielaandrijving, die op het platform van de Maserati Quattroporte in Europa zal worden gebouwd. Hij zal waarschijnlijk pas in 2014 in productie gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding