De Qugo is een creatie van Maarten de Bruijn die eerder de opzienbarende Silvestris speedboot en de Spyker sportwagen bedacht. De driewielige, elektrische scooter biedt een nieuwe vorm van duurzame mobiliteit. Mensen kunnen zich volgens een woordvoerder snel, makkelijk en geruisloos mee verplaatsen"Ideaal voor vervoer in drukke stadscentra en voor medewerkers op bijvoorbeeld vliegvelden, industriecomplexen en andere grootschalige locaties. Parkeerproblemen zijn er niet en de gebruikskosten van de Qugo zijn minimaal."
Om de Qugo te laten voldoen aan alle toelatingseisen die gelden binnen het Europese voertuigreglement is een uitgebreid testprogramma uitgevoerd bij Test Centrum Lelystad (TCL) van de RDW. Jan Willem Schoenmakers, technisch directeur van Qugo-fabrikant Urban Mobility Europe en belast met de Europese wegtoelating: "De Qugo heeft hiermee als het ware examen gedaan op het hoogste niveau. Tot op het kleinste onderdeel moet alles voldoen aan de Europese norm, van dimlicht tot claxon, van de reminstallatie tot de banden. Dat het voertuig ruim voldoet aan alle eisen kan beschouwd worden als een kwaliteitsstempel en dit onderscheidt ons van onze concurrenten." Niet alleen het voertuig moet op technisch gebied voldoen aan alle toelatingseisen, ook het producerende bedrijf wordt onder het vergrootglas gelegd. Schoenmakers: "Om te kunnen waarborgen dat het voertuig zijn typegoedkeuring waardig is en blijft, moet ons bedrijf voldoen aan Conformity of Production-eisen. Dit betreft een groot pakket aan eisen op het vlak van kwaliteitsbeheersing, vergelijkbaar met die waaraan een autofabrikant moet voldoen".
De distributie van de Qugo binnen Europa is in handen van Elmonet, dochter van het Nederlandse automotive concern AutoBinck Holding. Elmonet, heeft inmiddels de eerste landenimporteurs aangesteld in Frankrijk en Turkije. Richard Knoop, General Manager van Elmonet: "De Qugo vormt een belangrijke spil binnen ons leveringsprogramma van Personal Urban Transport. Naast de elektrische scooters is de Qugo een geweldige blikvanger vanwege zijn vlotte en onderscheidende uiterlijk en zijn afwijkende positie van de rijder. We merken dat de markt een nieuw vervoermiddel als de Qugo omarmt vanwege de hippe uitstraling en het dynamische rijgedrag. En niet te vergeten het duurzame karakter. De Qugo bewijst dat duurzaamheid allerminst saai hoeft te zijn."
Urban Mobility Europe presenteert de Qugo op ecomobiel, de vakbeurs voor duurzame mobiliteit die op 27 en 28 september in AHOY wordt gehouden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding