De volledig nieuwe Malibu beleefde zijn Europese introductie tijdens de IAA Frankfurt vorige maand en zal volgend jaar in de Europese Chevrolet showrooms zijn opwachting maken. De Malibu wordt Chevrolet’s nieuwste vlaggenschip. Malibu is in de autogeschiedenis de langst gebruikte type-aanduiding voor een middenklasser, over een periode van 35 jaar, en gebruikt voor maar liefst acht generaties. Chevrolet heeft sinds zijn debuut in 1964 ruim 8,5 miljoen Malibu’s in de VS geproduceerd.
De Malibu was in 2010 de best verkochte personenauto van Chevrolet en GM met een verkoop van bijna tweehonderdduizend eenheden. De Malibu is de enige middenklasser in de auto-industrie die in drie opeenvolgende jaren, 2009, 2010 en 2011, de Consumers Digest Automotive ‘Best Buy’ heeft gewonnen. Hij is ook in 2010 en 2011 uitgeroepen tot een ‘Top Safety Pick’ door het Insurance Institute for Highway Safety. Dankzij de Malibu is het marktaandeel van Chevrolet met twee procent toegenomen in het middensegment van beneden de zeven procent in 2008 tot bijna negen procent in 2010.
Chevrolet’s achtste generatie Malibu – de eerste middenklasser voor kopers in bijna honderd markten op zes continenten zal het nieuwe vlaggenschip van Chevrolet zijn in vele delen van de wereld, waaronder China, Korea, Europa, Australië. In Europa zal de Malibu uitgerust zijn met een krachtige viercilinder 2.0-liter diesel of een 2.4-liter benzinemotor. De nieuwe Malibu zal worden gebouwd in China, Korea en in de VS. De productie zal begin 2012 van start gaan in Fairfax (Kansas) gevolgd door de Detroit-Hamtramck Assembly (Michigan) in de zomer van 2012.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding