Renault gaat auto van 2.500 euro maken

Renault werkt samen met Nissan aan de ontwikkeling van een spotgoedkope auto, die bestemd is voor opkomende markten als India en Brazilië.

De Franse krant La Tribune meldt dat de twee fabrikanten vanaf 1 januari gaan samenwerken aan het kleine autootje dat qua prijs nog onder de Dacia Sandero moet komen. De Sandero kost slechts 7.700 euro. In India moet de auto, die ongeveer 3,6 meter lang zal worden,  gaan concurreren met de Tata Nano, die slechts 1.800 euro kost.

Renault sluit niet uit dat de nieuwe budget-auto uiteindelijk ook naar Europa komt. Gérard Detourbet staat aan het hoofd van het ontwikkelingsteam. Hij was ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Dacia Sandero en de Logan. De Renault Twingo dient als inspiratiebron voor de auto.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Renault gaat auto van 2.500 euro maken - Automobielmanagement.nl

Renault gaat auto van 2.500 euro maken

Renault werkt samen met Nissan aan de ontwikkeling van een spotgoedkope auto, die bestemd is voor opkomende markten als India en Brazilië.

De Franse krant La Tribune meldt dat de twee fabrikanten vanaf 1 januari gaan samenwerken aan het kleine autootje dat qua prijs nog onder de Dacia Sandero moet komen. De Sandero kost slechts 7.700 euro. In India moet de auto, die ongeveer 3,6 meter lang zal worden,  gaan concurreren met de Tata Nano, die slechts 1.800 euro kost.

Renault sluit niet uit dat de nieuwe budget-auto uiteindelijk ook naar Europa komt. Gérard Detourbet staat aan het hoofd van het ontwikkelingsteam. Hij was ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Dacia Sandero en de Logan. De Renault Twingo dient als inspiratiebron voor de auto.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding