BMW verdringt Toyota van koppositie bij kwaliteit

De Duitse GTÜ heeft voor de derde keer zijn Quality Trophy uitgereikt. Dit keer ging de prijs naar BMW, dat Mercedes en Audi achter zich laat. Aan de top van het kwaliteitsklassement is een heel ander beeld ontstaan dan in de afgelopen jaren.

De Quality Trophy is een prijs van GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung) en het tijdschrift Auto Zeitung en staat voor een  belangrijke beloning van bijzondere kwaliteit en betrouwbaarheid.  De uitverkiezing vindt plaats op basis van acht miljoen gegevens van de GTÜ en op de uitslag van het kwaliteit- en servicerapport Auto Trophy van het veelgelezen Duite blad Auto Zeitung. Daarmee is de uitslag in belangrijke mate gebaseerd op de feitelijke kwaliteitservaring  van automobilisten, die uiteindelijke beslissend voor de aankoop kan zijn. Dit jaar scoorde BMW vooral met de 1-serie, de 6-serie, de 7-serie en de X3. Volgens GTÜ was de 6-serie de auto met de minste mankementen van zijn klasse.

Vorig jaar bezetten Toyota, Porsche en Mazda de plekken 1,2 en 3. Het jaar daarvoor lagen Mazda, Toyota en BMW ver voor. "De Japanse merken hebben het laten zitten", aldus de woordvoerder van de GTÜ. Uit de uitslag van de Quality Trophy zou blijken dat automobilisten een merk als Toyota niet langer absolute betrouwbaarheid toedichten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW verdringt Toyota van koppositie bij kwaliteit - Automobielmanagement.nl

BMW verdringt Toyota van koppositie bij kwaliteit

De Duitse GTÜ heeft voor de derde keer zijn Quality Trophy uitgereikt. Dit keer ging de prijs naar BMW, dat Mercedes en Audi achter zich laat. Aan de top van het kwaliteitsklassement is een heel ander beeld ontstaan dan in de afgelopen jaren.

De Quality Trophy is een prijs van GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung) en het tijdschrift Auto Zeitung en staat voor een  belangrijke beloning van bijzondere kwaliteit en betrouwbaarheid.  De uitverkiezing vindt plaats op basis van acht miljoen gegevens van de GTÜ en op de uitslag van het kwaliteit- en servicerapport Auto Trophy van het veelgelezen Duite blad Auto Zeitung. Daarmee is de uitslag in belangrijke mate gebaseerd op de feitelijke kwaliteitservaring  van automobilisten, die uiteindelijke beslissend voor de aankoop kan zijn. Dit jaar scoorde BMW vooral met de 1-serie, de 6-serie, de 7-serie en de X3. Volgens GTÜ was de 6-serie de auto met de minste mankementen van zijn klasse.

Vorig jaar bezetten Toyota, Porsche en Mazda de plekken 1,2 en 3. Het jaar daarvoor lagen Mazda, Toyota en BMW ver voor. "De Japanse merken hebben het laten zitten", aldus de woordvoerder van de GTÜ. Uit de uitslag van de Quality Trophy zou blijken dat automobilisten een merk als Toyota niet langer absolute betrouwbaarheid toedichten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding