Honda brengt nieuwe diesel voor Europa

Honda heeft een nieuwe generatie motoren ontwikkeld onder de noemer Earth Dreams Technology. Er komt eerst een 1.6 diesel in de nieuwe Civic.

Dat maakte Takanobu Ito, ceo van Honda Motor Company, vandaag bekend op de Tokyo Motor Show. De nieuwe motoren combineren uitstekende prestaties met efficiency en zuinigheid en zullen stapsgewijs worden ingevoerd in de Honda-range. Door toepassing van de milieuvriendelijke technologieën van de ‘Earth Dreams Technology’ wil Honda (Power of Dreams) binnen drie jaar in elk segment de zuinigste motor leveren.  De eerste aardedroommotor voor Europa wordt een nieuwe 1.6 dieselmotor. Deze krachtbron is speciaal voor de Europese markt ontwikkeld en komt eerst beschikbaar voor de nieuwe Honda Civic. De lancering van deze dieselmotor staat gepland voor eind 2012. De nieuwe krachtbron is ‘lichter dan elke andere dieselmotor’ met een vergelijkbare cilinderinhoud. Met een CO2-uitstoot van minder dan 100 gram/km en 88 kW/300 Nm  levert de motor een gunstige verhouding  tussen verbruik en prestaties, aldus Honda.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Honda brengt nieuwe diesel voor Europa - Automobielmanagement.nl

Honda brengt nieuwe diesel voor Europa

Honda heeft een nieuwe generatie motoren ontwikkeld onder de noemer Earth Dreams Technology. Er komt eerst een 1.6 diesel in de nieuwe Civic.

Dat maakte Takanobu Ito, ceo van Honda Motor Company, vandaag bekend op de Tokyo Motor Show. De nieuwe motoren combineren uitstekende prestaties met efficiency en zuinigheid en zullen stapsgewijs worden ingevoerd in de Honda-range. Door toepassing van de milieuvriendelijke technologieën van de ‘Earth Dreams Technology’ wil Honda (Power of Dreams) binnen drie jaar in elk segment de zuinigste motor leveren.  De eerste aardedroommotor voor Europa wordt een nieuwe 1.6 dieselmotor. Deze krachtbron is speciaal voor de Europese markt ontwikkeld en komt eerst beschikbaar voor de nieuwe Honda Civic. De lancering van deze dieselmotor staat gepland voor eind 2012. De nieuwe krachtbron is ‘lichter dan elke andere dieselmotor’ met een vergelijkbare cilinderinhoud. Met een CO2-uitstoot van minder dan 100 gram/km en 88 kW/300 Nm  levert de motor een gunstige verhouding  tussen verbruik en prestaties, aldus Honda.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding