Porsche Panamera waardevast in Duitsland

De Porsche Panamera Turbo is door het Duitse Auto Bild en restwaardetaxateur EurotaxSchwacke uitgeroepen tot meest waardevaste auto in zijn klasse. De initiatiefnemers van deze verkiezing berekenden dat de waarde van de Porsche Panamera Turbo na vier jaar nog boven de 56 procent van zijn nieuwprijs ligt.

Daarmee behaalde de Panamera in zijn klasse van sportauto’s de titel van kampioen waardevastheid 2012 omdat hij het geringste procentuele waardeverlies heeft. Evenzogoed betekent het ook dat een Nederlandse eigenaar van een Panamera Turbo met een dergelijke restwaarde toch nog twintigduizend euro per jaar zou afschrijven, ofwel zeventienhonderd euro in de maand. 

De restwaardeprognose vormt de basis van veel berekeningen van financierings- en leasetarieven en speelt een belangrijke rol bij de besluitvorming voor de aanschaf van dienst-, bedrijfs- en huurauto’s. Ook biedt het een algemene blik in de markt van gebruikte auto’s. De cijfers waarop de uitverkiezing van kampioen waardevastheid 2012 is gebaseerd, zijn berekend door de experts van EurotaxSchwacke.  De Porsche Panamera Turbo is uitgerust met een 4.8-V8 biturbomotor met 368 kW (500 pk).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Porsche Panamera waardevast in Duitsland - Automobielmanagement.nl

Porsche Panamera waardevast in Duitsland

De Porsche Panamera Turbo is door het Duitse Auto Bild en restwaardetaxateur EurotaxSchwacke uitgeroepen tot meest waardevaste auto in zijn klasse. De initiatiefnemers van deze verkiezing berekenden dat de waarde van de Porsche Panamera Turbo na vier jaar nog boven de 56 procent van zijn nieuwprijs ligt.

Daarmee behaalde de Panamera in zijn klasse van sportauto’s de titel van kampioen waardevastheid 2012 omdat hij het geringste procentuele waardeverlies heeft. Evenzogoed betekent het ook dat een Nederlandse eigenaar van een Panamera Turbo met een dergelijke restwaarde toch nog twintigduizend euro per jaar zou afschrijven, ofwel zeventienhonderd euro in de maand. 

De restwaardeprognose vormt de basis van veel berekeningen van financierings- en leasetarieven en speelt een belangrijke rol bij de besluitvorming voor de aanschaf van dienst-, bedrijfs- en huurauto’s. Ook biedt het een algemene blik in de markt van gebruikte auto’s. De cijfers waarop de uitverkiezing van kampioen waardevastheid 2012 is gebaseerd, zijn berekend door de experts van EurotaxSchwacke.  De Porsche Panamera Turbo is uitgerust met een 4.8-V8 biturbomotor met 368 kW (500 pk).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding