Detroit Autoshow 2012: Voorbeschouwing deel 3

In deel 3 van onze voorbeschouwing komt correspondente Henny Hemmes vanuit Detroit met een selectie nagekomen nieuws.

Audi

Audi komt met een Q3 Vail Concept car naast de gefacelifte A4 en de nieuwe A4 Allroad.

Porsche

Een wereldprimeur is er in Amerika voor de cabrioversies van de Porsche 911 Carrera en Carrera S. Geen heel belangrijke onthulling, want met de topless varianten blijft de nieuwe 911 zoals ie eind vorig jaar werd voorgesteld.  De cabriomodellen zullen deze lente enkele maanden na de gesloten varianten op de markt komen. Bijzonder is dat zowel Mercedes als Porsche de cabrioversies van hun sportwagens in het kille Detroit presenteren en niet in Genéve.

Shelby American

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Carroll Shelby de eerste Cobra bouwde en zijn bedrijf Shelby America stichtte. Dat moet natuurlijk gevierd worden en daarom gaat de Nationale Tour door de VS van start in Detroit. We verwachten dat Shelby zelf wel zijn opwachting zal maken op de show. In Los Angeles was hij te gast bij Ford, maar bleef op de eerste rij in het publiek zitten omdat hij niet gemakkelijk kon lopen na een verblijf in het ziekenhuis.

Scion

De Scion FR-S Coupé trok in Los Angeles al veel belangstelling. Het is de verwachting dat het jongerenmerk van Toyota in Detroit een nieuwe versie zal laten zien, waarschijnlijk een sportieve die is ontwikkeld door Toyota Racing Development.

Smart

De For-Us pickup is een concept met dezelfde afmetingen als de nieuwe ForFour, die nu samen met Renault wordt ontwikkeld en in 2014 klaar moet zijn.

De For-Us heeft dezelfde elektrische aandrijving als de ForTwo Electric Drive, die deze lente op de markt komt. We mogen weliswaar geen pickup van Smart verwachten, maar de concept car zou een indicatie kunnen geven van een op komst zijnde roadster. Waar zagen we zojuist een roadster.?  Oh ja, bij Mini!

Toyota

Zoals Toyota een paar jaar geleden aankondigde zal de naam Prius gebruikt gaan worden voor een complete modellenlijn. Na de hatchback volgde vorig jaar de Prius Wagon (in Amerika op de markt als Prius V). Nu is het dus de beurt aan de Prius C hatchback, die vorige maand in Tokio werd onthuld als de Prius Aqua. Toyota zei daar dat het doel was om er maandelijk 12.000 van te verkopen op de thuismarkt, maar had voor de jaarwisseling al 60.000 orders voor de compacte Prius en is daarmee dus vóór op het schema. Verder zal Toyota in Detroit een concept voor een plug-in hybride onthullen, die voorlopig nog met de codenaam NS4 Hybrid door het leven gaat. Er zijn nog weinig details bekend, maar het zou kunnen zijn dat de aandrijflijn dezelfde is als van de Prius plug-in hybride. Deze koplamp ziet er al heel wat exotischer uit dan wat we ons tot nog toe bij een Prius voorstellen..

Via Motors

Bob Lutz, de voormalige vice-voorzitter van de raad van bestuur van General Motors en de man die de Chevrolet Volt ‘doordrukte’ zal hoogstwaarschijnlijk de eerste elektrische pick-up truck onthullen. Lutz is nu  immers lid van de raad van bestuur van Via Motors, het bedrijf dat deze auto’s heeft ontwikkeld. Volgens Via levert de elektrische aandrijving de prestaties van een V8…

Volkswagen

De Jetta krijgt voor het modeljaar 2013 een hyrbide variant. De auto zal in de Volkswagenfabriek in Mexico worden geassembleerd en tegen het eind van dit jaar in de VS op de markt komen. VW zal in Detroit ook een EV-concept onthullen.

Volvo

Volvo heft deze week aangekondigd de XC60 plug-in hybride Concept car te onthullen.

Het is een versie met benzine- en elektromotor en Volvo zegt dat zijn prestaties vergelijkbaar zijn met een auto met 350 pk. Volgens CEO Stefan Jacoby is de technologie een stap vooruit op het gebied van duurzaamheid. De XC60 haalt een brandstofverbruik van 2,3 l/100 km, terwijl de CO2-uitstoot 53 g/km bedraagt. De actieradius van de hybride XC60 is 960 km. De bestuurder kan kiezen uit drie modes: Pure, Hybrid en Power. In de pure elektrische mode kan de auto maximaal 45 km rijden. In power wordt het vermogen van 280 pk en het koppel van 380 Nm van de 4-cilinder benzinemotor volledig aangesproken. En gecombineerd met de 70 pk elektromotor, die een koppel heeft van 200 Nm. Zo sprint de XC60 in 6,1 seconden van 0-100 km/h. De accu kan thuis aan het stopcontact worden opgeladen in 3,5 uur.

De Volvo komt nog in de lente op de markt in Europa.

Bekijk in de fotogalerij rechts van dit artikel de diverse primeurs.

 

Detroit Autoshow 2012: Voorbeschouwing deel 3 - Automobielmanagement.nl

Detroit Autoshow 2012: Voorbeschouwing deel 3

In deel 3 van onze voorbeschouwing komt correspondente Henny Hemmes vanuit Detroit met een selectie nagekomen nieuws.

Audi

Audi komt met een Q3 Vail Concept car naast de gefacelifte A4 en de nieuwe A4 Allroad.

Porsche

Een wereldprimeur is er in Amerika voor de cabrioversies van de Porsche 911 Carrera en Carrera S. Geen heel belangrijke onthulling, want met de topless varianten blijft de nieuwe 911 zoals ie eind vorig jaar werd voorgesteld.  De cabriomodellen zullen deze lente enkele maanden na de gesloten varianten op de markt komen. Bijzonder is dat zowel Mercedes als Porsche de cabrioversies van hun sportwagens in het kille Detroit presenteren en niet in Genéve.

Shelby American

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Carroll Shelby de eerste Cobra bouwde en zijn bedrijf Shelby America stichtte. Dat moet natuurlijk gevierd worden en daarom gaat de Nationale Tour door de VS van start in Detroit. We verwachten dat Shelby zelf wel zijn opwachting zal maken op de show. In Los Angeles was hij te gast bij Ford, maar bleef op de eerste rij in het publiek zitten omdat hij niet gemakkelijk kon lopen na een verblijf in het ziekenhuis.

Scion

De Scion FR-S Coupé trok in Los Angeles al veel belangstelling. Het is de verwachting dat het jongerenmerk van Toyota in Detroit een nieuwe versie zal laten zien, waarschijnlijk een sportieve die is ontwikkeld door Toyota Racing Development.

Smart

De For-Us pickup is een concept met dezelfde afmetingen als de nieuwe ForFour, die nu samen met Renault wordt ontwikkeld en in 2014 klaar moet zijn.

De For-Us heeft dezelfde elektrische aandrijving als de ForTwo Electric Drive, die deze lente op de markt komt. We mogen weliswaar geen pickup van Smart verwachten, maar de concept car zou een indicatie kunnen geven van een op komst zijnde roadster. Waar zagen we zojuist een roadster.?  Oh ja, bij Mini!

Toyota

Zoals Toyota een paar jaar geleden aankondigde zal de naam Prius gebruikt gaan worden voor een complete modellenlijn. Na de hatchback volgde vorig jaar de Prius Wagon (in Amerika op de markt als Prius V). Nu is het dus de beurt aan de Prius C hatchback, die vorige maand in Tokio werd onthuld als de Prius Aqua. Toyota zei daar dat het doel was om er maandelijk 12.000 van te verkopen op de thuismarkt, maar had voor de jaarwisseling al 60.000 orders voor de compacte Prius en is daarmee dus vóór op het schema. Verder zal Toyota in Detroit een concept voor een plug-in hybride onthullen, die voorlopig nog met de codenaam NS4 Hybrid door het leven gaat. Er zijn nog weinig details bekend, maar het zou kunnen zijn dat de aandrijflijn dezelfde is als van de Prius plug-in hybride. Deze koplamp ziet er al heel wat exotischer uit dan wat we ons tot nog toe bij een Prius voorstellen..

Via Motors

Bob Lutz, de voormalige vice-voorzitter van de raad van bestuur van General Motors en de man die de Chevrolet Volt ‘doordrukte’ zal hoogstwaarschijnlijk de eerste elektrische pick-up truck onthullen. Lutz is nu  immers lid van de raad van bestuur van Via Motors, het bedrijf dat deze auto’s heeft ontwikkeld. Volgens Via levert de elektrische aandrijving de prestaties van een V8…

Volkswagen

De Jetta krijgt voor het modeljaar 2013 een hyrbide variant. De auto zal in de Volkswagenfabriek in Mexico worden geassembleerd en tegen het eind van dit jaar in de VS op de markt komen. VW zal in Detroit ook een EV-concept onthullen.

Volvo

Volvo heft deze week aangekondigd de XC60 plug-in hybride Concept car te onthullen.

Het is een versie met benzine- en elektromotor en Volvo zegt dat zijn prestaties vergelijkbaar zijn met een auto met 350 pk. Volgens CEO Stefan Jacoby is de technologie een stap vooruit op het gebied van duurzaamheid. De XC60 haalt een brandstofverbruik van 2,3 l/100 km, terwijl de CO2-uitstoot 53 g/km bedraagt. De actieradius van de hybride XC60 is 960 km. De bestuurder kan kiezen uit drie modes: Pure, Hybrid en Power. In de pure elektrische mode kan de auto maximaal 45 km rijden. In power wordt het vermogen van 280 pk en het koppel van 380 Nm van de 4-cilinder benzinemotor volledig aangesproken. En gecombineerd met de 70 pk elektromotor, die een koppel heeft van 200 Nm. Zo sprint de XC60 in 6,1 seconden van 0-100 km/h. De accu kan thuis aan het stopcontact worden opgeladen in 3,5 uur.

De Volvo komt nog in de lente op de markt in Europa.

Bekijk in de fotogalerij rechts van dit artikel de diverse primeurs.