Morgan Three Wheeler in Nederland

De nieuwe Morgan Three Wheeler staat vanaf vandaag in de showroom van Morgan importeur BV Nimag in Vianen. De Morgan Three Wheeler is gebaseerd op de driewielers die de 102 jaar oude laatste volledig zelfstandige Britse autofabrikant in de 20-er jaren van de vorige eeuw leverde.

Het model gaat qua design ook echt terug naar die tijd, maar technisch is de auto aangepast aan de huidige tijd. Zo zorgt de bijna twee liter grote, 115 pk sterke V-Twin motor van S&S Cycle voor de prestaties. De 520 kg lichte Morgan sprint binnen vijf seconden van nul naar 100 km/h en behaalt een topsnelheid van zo’n 185 km/h. Achter de motor is een 5-versnellingsbak van Mazda gemonteerd en een riem zorgt voor de uiteindelijke aandrijving van het achterwiel.

De Morgan Three Wheeler heeft een Europese typegoedkeuring. De homologatie-eisen zijn vergelijkbaar met die van motorfietsen, terwijl men wel in het bezit moet zijn van een B-rijbewijs (auto) om de Three Wheeler te mogen besturen. Aangezien de Morgan beschikt over driepuntsgordels, is het dragen van een helm niet verplicht.

De Three Wheeler is standaard leverbaar in acht verschillende kleuren en er is keuze uit twee kleuren leer voor het interieur. Voor wie aanvullende wensen heeft zijn er praktisch onbeperkte mogelijkheden voor carrosserie- en interieurkleuren. Daarnaast zijn zogenaamde Graphic Packs leverbaar zoals een haaienbek of spitfire leger-stickers, die de Morgan een compleet eigen look geven. Het optionele Bright Pack zorgt ervoor dat er diverse glimmende zaken gemonteerd worden zoals rvs uitlaten en gepolijste roll-bars, koplampen en motordelen. De Morgan Three Wheeler is leverbaar vanaf € 47.500,- incl. BTW en BPM.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Morgan Three Wheeler in Nederland - Automobielmanagement.nl

Morgan Three Wheeler in Nederland

De nieuwe Morgan Three Wheeler staat vanaf vandaag in de showroom van Morgan importeur BV Nimag in Vianen. De Morgan Three Wheeler is gebaseerd op de driewielers die de 102 jaar oude laatste volledig zelfstandige Britse autofabrikant in de 20-er jaren van de vorige eeuw leverde.

Het model gaat qua design ook echt terug naar die tijd, maar technisch is de auto aangepast aan de huidige tijd. Zo zorgt de bijna twee liter grote, 115 pk sterke V-Twin motor van S&S Cycle voor de prestaties. De 520 kg lichte Morgan sprint binnen vijf seconden van nul naar 100 km/h en behaalt een topsnelheid van zo’n 185 km/h. Achter de motor is een 5-versnellingsbak van Mazda gemonteerd en een riem zorgt voor de uiteindelijke aandrijving van het achterwiel.

De Morgan Three Wheeler heeft een Europese typegoedkeuring. De homologatie-eisen zijn vergelijkbaar met die van motorfietsen, terwijl men wel in het bezit moet zijn van een B-rijbewijs (auto) om de Three Wheeler te mogen besturen. Aangezien de Morgan beschikt over driepuntsgordels, is het dragen van een helm niet verplicht.

De Three Wheeler is standaard leverbaar in acht verschillende kleuren en er is keuze uit twee kleuren leer voor het interieur. Voor wie aanvullende wensen heeft zijn er praktisch onbeperkte mogelijkheden voor carrosserie- en interieurkleuren. Daarnaast zijn zogenaamde Graphic Packs leverbaar zoals een haaienbek of spitfire leger-stickers, die de Morgan een compleet eigen look geven. Het optionele Bright Pack zorgt ervoor dat er diverse glimmende zaken gemonteerd worden zoals rvs uitlaten en gepolijste roll-bars, koplampen en motordelen. De Morgan Three Wheeler is leverbaar vanaf € 47.500,- incl. BTW en BPM.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding