Tot nu toe werd uitgegaan van de naam Cajun getipt (van Cayenne Junior). Macan is Indonesisch voor tijger. Dat de SUV naar een tijger vernoemd wordt, is volgens Porsche geen toeval. Immers, dit roofdier staat net zoals het nieuwe model voor "flexibiliteit, kracht, fascinatie en dynamiek". De Macan wordt het vijfde model in het Porsche gamma en is onderdeel van de ‘Strategie 2018′ waarmee Porsche zijn verkopen de komende jaren wil verdubbelen tot 200.000 auto’s per jaar. De Duitsers broeden nog op een zesde model. Die moet boven de 911 in het gamma komen en het gat met de exclusieve 918 Spyder gaan dichten.

Porsche belooft dat de nieuwkomer, de kleine broer van de Cayenne, een echte Porsche zal zijn: "De Macan combineert alle eigenschappen van een sportwagen met de voordelen van een SUV. Het is een echte Porsche", aldus marketingdirecteur Bernhard Maier. "De naam moet bij de overige Porsche aanduidingen passen, goed klinken en op alle markten uit te spreken zijn".

De nieuwe SUV zal in Leipzig gebouwd worden. Daar zien ook de Cayenne en de Panamera het levenslicht. Porsche heeft 500 miljoen euro in het project geïnvesteerd; er komen 1.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij. Porsche vindt het wiel overigens niet helemaal opnieuw uit voor de Macan. De auto maakt gebruik van de techniek van de Audi Q5. Hierdoor is het ook mogelijk om een hybride versie aan te bieden.

Bron: Autointernationaal/Porsche