Embargo mislukt: Audi A3 voortijdig op internet

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die Audi had getroffen, lekte het nieuws over de nieuwe A3 toch weer uit.

Vorige week kon Henny Hemmes voor AM de nieuwe A3 in levende lijve bekijken. Maar pas na tekening van een verklaring dat ze het embargo tot maandag 5 maart 21.00 uur zou respecteren. Enkele uren tevoren echter verscheen elders het nieuws toch online – weg embargo.

De nieuwe drie begint aan zijn vierde generatie. Toen Audi het model in 1996 lanceerde, was nog niet te voorzien of het een succes zou worden. De praktijk heeft op die vraag duidelijk antwoord gegeven. De jongste versie heeft een dynamischer uiterlijk en is tachtig kilo lichter dan de vorige. Er zijn nieuwe TDI-  en twee nieuwe TFSI-motoren en in 2013 komt er een A3 met turbomotor die op aardgas loopt (CNG).

Optioneel zijn assistentiesystemen uit de grotere modellen, zoals adaptieve cruise controle en een doorontwikkelde parkeerassistent. Van Bang & Olufsen is er een geluidsysteem. Ook beschikbaar is een Bluetooth online autotelefoon met services van Audi Connect, inclusief mobiliteitservice.

Alles over de nieuwe Audi A3 leest u in AM5 van 16 maart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Embargo mislukt: Audi A3 voortijdig op internet - Automobielmanagement.nl

Embargo mislukt: Audi A3 voortijdig op internet

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die Audi had getroffen, lekte het nieuws over de nieuwe A3 toch weer uit.

Vorige week kon Henny Hemmes voor AM de nieuwe A3 in levende lijve bekijken. Maar pas na tekening van een verklaring dat ze het embargo tot maandag 5 maart 21.00 uur zou respecteren. Enkele uren tevoren echter verscheen elders het nieuws toch online – weg embargo.

De nieuwe drie begint aan zijn vierde generatie. Toen Audi het model in 1996 lanceerde, was nog niet te voorzien of het een succes zou worden. De praktijk heeft op die vraag duidelijk antwoord gegeven. De jongste versie heeft een dynamischer uiterlijk en is tachtig kilo lichter dan de vorige. Er zijn nieuwe TDI-  en twee nieuwe TFSI-motoren en in 2013 komt er een A3 met turbomotor die op aardgas loopt (CNG).

Optioneel zijn assistentiesystemen uit de grotere modellen, zoals adaptieve cruise controle en een doorontwikkelde parkeerassistent. Van Bang & Olufsen is er een geluidsysteem. Ook beschikbaar is een Bluetooth online autotelefoon met services van Audi Connect, inclusief mobiliteitservice.

Alles over de nieuwe Audi A3 leest u in AM5 van 16 maart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding