Voorbeschouwing Autosalon van Genève 2012, deel 4

Dat de Salon van Genève barst van nieuwe modellen, spannende supersportwagens, concepts van fabrikanten en design studio’s blijkt wel uit het feit dat we het al vrijgegeven nieuws sinds onze eerste aflevering van vrijdag inmiddels al aan aflevering 4 toe zijn.

Mazda Takeri Concept, MX-5 Kyudo

Europese premières voor de Takeri Concept, een voorbode van de volgende generatie sedans met remkrachtregeneratie en de MX-5 Kyudo, een speciale uitvoering van de legendarische roadster en alleen leverbaar in Europa. Hij heeft een softtop of een inklapbare hardtop.

Mercedes-Benz A-klasse
Voor B komt A en dus is het nu de beurt aan de nieuwe A-klasse.  Nadat er foto’s waren gelekt, volgde Mercedes met beeld van het interieur. Vorig jaar debuteerde de nieuwe A als Concept in Shanghai met een dynamisch uiterlijk. Dat geldt ook voor de derde generatie ‘B’. Hij is Mercedes’ nieuwe ruimtewonder in een sportief jasje voor nieuwe, jonge klanten en uiteraard met moderne communicatiemogelijkheden.

Mercedes-Benz SL 63 AMG

De nieuwe SL63 AMG is de supersportversie van de nieuwe SL-klasse. Zijn 5,5-liter AMG V8 biturbomotor komt in twee varianten: Met 537 pk en 800 Nm of met AMG Performance Package met 564 pk en een maximum koppel van 900 Nm, waarmee hij de krachtigste is in zijn segment.

Mini Clubvan
De Mini Clubman zonder achterstoelen en met een afgesloten bagageruimte, Dat was in de jaren ’80 voer voor grijs kentekenliefhebbers. Of de Mini Clubvan, die in Genève nu nog als Concept wordt onthuld aan de huidige eisen daarvoor zou vallen, is nog niet bekend.

De Clubvan vindt zijn oorsprong in 1960, toen de Morris Mini Van met een 10 cm langere wielbasis dan het standaardmodelletje op de markt kwam.

Mini JCW Countryman ALL4, high performance version

Standaard is de Countryman al een behoorlijk fors model en nu heeft Mini hem in John Cooper Works-trim nog een stuk indrukwekkender gemaakt. Zijn 1,6-liter turbomotor heeft 218 pk en 280 Nm koppel met kortstondige extra turboboost 300 Nm. Nul tot honderd doet ie in 7 seconden en de top ligt op 225 km/h.

Mitsubishi Outlander

De Japanners hebben de Outlander nieuw ontwikkeld, maar is als vanouds beschikbaar met 2WD en 4WD. NIuet zijn twee zuinige motoren, een 2-liter MIVEC benzine of 2,2-liter MIVEC Clean Diesel, een motor die MMN zelf heeft ontwikkeld. Afhankelijk van de markt worden de motoren gekoppeld aan een nieuwe 6-traps automatische transmissie en start-stop.

In 2013 komt de Outlander als plug-in hybrid uit met hetzelfde system als de eerder onthulde Concept PX-MiEV II.

Morgan Aero Coupé, Roadster 3.7

Sportwagenproducent Morgan komt in 2013 met gesloten versies van zijn modellen. De Aero Coupé is daarvan de eerste. De auto heeft een aluminium chassis en carrosserie, terwijl de bekende 4,8-liter V8 uit het magazijn van BMW stamt. Die heeft 367 pk en 490 Nm koppel en zorgt ervoor dat de Aero Coupé in 4,5 seconden op 100 km/h zit.

De gefacelifte Roadster 3.7 debuteert met een 3,7-liter V6 die de Ford 3-liter V6 vervangt.             

Nissan Invitation Concept, Hi-Cross Concept

Nissan laat nog niet het achterste van zijn tong zien als het gaat om de Invitation. Het beeld van het interieur toont in ieder geval een fraai uitgevoerd ontwerp met een forse middenconsole en LCD-beeldscherm. Misschien is dit een concept voor de opvolger van de Note. Van de Nissan Hi-Cross Concept is niet meer bekend, dan dat hij dinsdag wordt onthuld X-Trail SUV.

Opel Astra GTC OPC

De supersnelle versie van de Astra heeft een vermogen van maar liefst 280 pk en een maximum koppel van 400 Nm, waarmee een topsnelheid behaald kan worden van 250 km/h. Daarmee zou hij een sterke concurrent als de Volkswagen Golf R de baas moeten kunnen zijn.

Opel Mokka

Opel lanceert een nieuwe naam en plaatst de Mokka in één adem in een nieuw segment, dat subcompact sports utility vehicles. de Opel Mokka. De nieuwe Opel is 4,28 meter lang en biedt plaats aan vijf personen  Hij komt beschikbaar met 4WD en zuinige motoren, van de 115 pk sterke 1.6 tot de 140 pk 1.4-l turbomotor en de 1.7 CDTI turbodiesel.

De Mokka krijgt een reeks hulpsystemen die gebaseerd zijn op het Opel Eye camerasysteem vóór, plus een achteruitrijcamera.

Peugeot 208 GTi Concept, 208 XY Concept

Liefhebbers van snelle Peugeots kijken uit naar de wereldpremière van de nieuwe 208 GTi Concept met op de achterschermen duidelijk de GTi-badge zoals vroeger ook het geval was met de 206 GTi. Hij heeft de 1,6-litermotor uit de RCZ Coupé met 197 pk, goed voor de sprint naar 100 km/h in 7 seconden. De 208 XY is een idee voor een luxe variant, mogelijk de voorloper van een model voor generatie XY voornamelijk in de grote steden. De XY staat op het podium met een 115 pk sterke 1,6-liter dieselmotor.

Pininfarina Cambiano Concept

De Italiaanse designfirma brengt een milieuvriendelijk concept voor een sportieve sedan mee naar Zwitserland. De Cambiano is vernoemd naar de plaats waar ‘Pinin’ al drie decennia lang is gevestigd. Het is een plug-in hybride vierzits coupé met een gezamenlijk vermogen van 816 pk (!), wat een sprint van 0-100 km/h in 4,2 s mogelijk maakt.

Porsche Boxster, 911 Carrera Cabrio

Bij Porsche is er de wereldpremière voor de nieuwe Boxster, terwijl Panamera GTS en 911 Carrera Cabrio hun Europese debuut maken.De nieuw Boxsters zijn 15 procent zuiniger, en afhankelijk van de motorvariant is het verbruik volgens Porsche beter dan 8 l/100km.
De 911 Cabrio moet nog even wachten op het Europese zonnetje, maar Panamera GTS kan meteen aan de slag op het circuit. Hij heeft een top van 288 km/h en racet vanaf de startstreep naar ‘100′ in 4,5 seconden.

Porsche Macan
De nieuwe kleine SUV heeft een naam gekregen, Het is de Macan, het Indonesische woord voor tijger.  De auto gaat in 2013 in Leipzich in productie, maar het is niet 10 procent zeker dat hij in Genève staat.

Renault Twingo RS, Gordini

De Twingo RS zal veel bekijks krijgen van sportieve bezoekers. Zijn 1,6-liter viercilinder heeft 133 pk en 160 Nm koppel. Hij wordt vergezeld van de Gordini-variant, die uiteraard in de bekende blauwe kleur is uitgevoerd.

Renault Mégane

De gefacelifte Renault Mégane krijgt LED dagverlichting, nieuwe assistentiesystemen en de beschikbaarheid voer drie nieuwe motoren: de Energy TCe 115 diesel, de 1,2-l turbo-benzinemotor en een zeer zuinige 1,5 liter Energy dCi 110  diesel met 110 pk. Het verbruik ligt op 4 liter per 100 km, 20 procent zuiniger dan de 1.9 diesel die hiermee wordt aflost.

Renault Zoe

Renault wilde de Zoe graag op de show onthullen, maar het internet was de Fransen vóór.

Rinspeed Dock+Go

Frank Rinderknecht komt altijd naar Genève met iets bijzonders. Ditmaal de Smart Dock+Go, een conceptcar voor, zoals hij zelf zegt: "City fliters". Het concept is gebaseerd op de Fortwo Electric Drive, maar kan op elke EV worden toegepast.

De Dock+Go kan als bestelwagen worden gebruikt, maar worden uitgebreid met een aanhanger voor zelfstandige ondernemers, of mensen die willen gaan camperen en hun spullen kwijt moeten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Voorbeschouwing Autosalon van Genève 2012, deel 4 - Automobielmanagement.nl

Voorbeschouwing Autosalon van Genève 2012, deel 4

Dat de Salon van Genève barst van nieuwe modellen, spannende supersportwagens, concepts van fabrikanten en design studio’s blijkt wel uit het feit dat we het al vrijgegeven nieuws sinds onze eerste aflevering van vrijdag inmiddels al aan aflevering 4 toe zijn.

Mazda Takeri Concept, MX-5 Kyudo

Europese premières voor de Takeri Concept, een voorbode van de volgende generatie sedans met remkrachtregeneratie en de MX-5 Kyudo, een speciale uitvoering van de legendarische roadster en alleen leverbaar in Europa. Hij heeft een softtop of een inklapbare hardtop.

Mercedes-Benz A-klasse
Voor B komt A en dus is het nu de beurt aan de nieuwe A-klasse.  Nadat er foto’s waren gelekt, volgde Mercedes met beeld van het interieur. Vorig jaar debuteerde de nieuwe A als Concept in Shanghai met een dynamisch uiterlijk. Dat geldt ook voor de derde generatie ‘B’. Hij is Mercedes’ nieuwe ruimtewonder in een sportief jasje voor nieuwe, jonge klanten en uiteraard met moderne communicatiemogelijkheden.

Mercedes-Benz SL 63 AMG

De nieuwe SL63 AMG is de supersportversie van de nieuwe SL-klasse. Zijn 5,5-liter AMG V8 biturbomotor komt in twee varianten: Met 537 pk en 800 Nm of met AMG Performance Package met 564 pk en een maximum koppel van 900 Nm, waarmee hij de krachtigste is in zijn segment.

Mini Clubvan
De Mini Clubman zonder achterstoelen en met een afgesloten bagageruimte, Dat was in de jaren ’80 voer voor grijs kentekenliefhebbers. Of de Mini Clubvan, die in Genève nu nog als Concept wordt onthuld aan de huidige eisen daarvoor zou vallen, is nog niet bekend.

De Clubvan vindt zijn oorsprong in 1960, toen de Morris Mini Van met een 10 cm langere wielbasis dan het standaardmodelletje op de markt kwam.

Mini JCW Countryman ALL4, high performance version

Standaard is de Countryman al een behoorlijk fors model en nu heeft Mini hem in John Cooper Works-trim nog een stuk indrukwekkender gemaakt. Zijn 1,6-liter turbomotor heeft 218 pk en 280 Nm koppel met kortstondige extra turboboost 300 Nm. Nul tot honderd doet ie in 7 seconden en de top ligt op 225 km/h.

Mitsubishi Outlander

De Japanners hebben de Outlander nieuw ontwikkeld, maar is als vanouds beschikbaar met 2WD en 4WD. NIuet zijn twee zuinige motoren, een 2-liter MIVEC benzine of 2,2-liter MIVEC Clean Diesel, een motor die MMN zelf heeft ontwikkeld. Afhankelijk van de markt worden de motoren gekoppeld aan een nieuwe 6-traps automatische transmissie en start-stop.

In 2013 komt de Outlander als plug-in hybrid uit met hetzelfde system als de eerder onthulde Concept PX-MiEV II.

Morgan Aero Coupé, Roadster 3.7

Sportwagenproducent Morgan komt in 2013 met gesloten versies van zijn modellen. De Aero Coupé is daarvan de eerste. De auto heeft een aluminium chassis en carrosserie, terwijl de bekende 4,8-liter V8 uit het magazijn van BMW stamt. Die heeft 367 pk en 490 Nm koppel en zorgt ervoor dat de Aero Coupé in 4,5 seconden op 100 km/h zit.

De gefacelifte Roadster 3.7 debuteert met een 3,7-liter V6 die de Ford 3-liter V6 vervangt.             

Nissan Invitation Concept, Hi-Cross Concept

Nissan laat nog niet het achterste van zijn tong zien als het gaat om de Invitation. Het beeld van het interieur toont in ieder geval een fraai uitgevoerd ontwerp met een forse middenconsole en LCD-beeldscherm. Misschien is dit een concept voor de opvolger van de Note. Van de Nissan Hi-Cross Concept is niet meer bekend, dan dat hij dinsdag wordt onthuld X-Trail SUV.

Opel Astra GTC OPC

De supersnelle versie van de Astra heeft een vermogen van maar liefst 280 pk en een maximum koppel van 400 Nm, waarmee een topsnelheid behaald kan worden van 250 km/h. Daarmee zou hij een sterke concurrent als de Volkswagen Golf R de baas moeten kunnen zijn.

Opel Mokka

Opel lanceert een nieuwe naam en plaatst de Mokka in één adem in een nieuw segment, dat subcompact sports utility vehicles. de Opel Mokka. De nieuwe Opel is 4,28 meter lang en biedt plaats aan vijf personen  Hij komt beschikbaar met 4WD en zuinige motoren, van de 115 pk sterke 1.6 tot de 140 pk 1.4-l turbomotor en de 1.7 CDTI turbodiesel.

De Mokka krijgt een reeks hulpsystemen die gebaseerd zijn op het Opel Eye camerasysteem vóór, plus een achteruitrijcamera.

Peugeot 208 GTi Concept, 208 XY Concept

Liefhebbers van snelle Peugeots kijken uit naar de wereldpremière van de nieuwe 208 GTi Concept met op de achterschermen duidelijk de GTi-badge zoals vroeger ook het geval was met de 206 GTi. Hij heeft de 1,6-litermotor uit de RCZ Coupé met 197 pk, goed voor de sprint naar 100 km/h in 7 seconden. De 208 XY is een idee voor een luxe variant, mogelijk de voorloper van een model voor generatie XY voornamelijk in de grote steden. De XY staat op het podium met een 115 pk sterke 1,6-liter dieselmotor.

Pininfarina Cambiano Concept

De Italiaanse designfirma brengt een milieuvriendelijk concept voor een sportieve sedan mee naar Zwitserland. De Cambiano is vernoemd naar de plaats waar ‘Pinin’ al drie decennia lang is gevestigd. Het is een plug-in hybride vierzits coupé met een gezamenlijk vermogen van 816 pk (!), wat een sprint van 0-100 km/h in 4,2 s mogelijk maakt.

Porsche Boxster, 911 Carrera Cabrio

Bij Porsche is er de wereldpremière voor de nieuwe Boxster, terwijl Panamera GTS en 911 Carrera Cabrio hun Europese debuut maken.De nieuw Boxsters zijn 15 procent zuiniger, en afhankelijk van de motorvariant is het verbruik volgens Porsche beter dan 8 l/100km.
De 911 Cabrio moet nog even wachten op het Europese zonnetje, maar Panamera GTS kan meteen aan de slag op het circuit. Hij heeft een top van 288 km/h en racet vanaf de startstreep naar ‘100′ in 4,5 seconden.

Porsche Macan
De nieuwe kleine SUV heeft een naam gekregen, Het is de Macan, het Indonesische woord voor tijger.  De auto gaat in 2013 in Leipzich in productie, maar het is niet 10 procent zeker dat hij in Genève staat.

Renault Twingo RS, Gordini

De Twingo RS zal veel bekijks krijgen van sportieve bezoekers. Zijn 1,6-liter viercilinder heeft 133 pk en 160 Nm koppel. Hij wordt vergezeld van de Gordini-variant, die uiteraard in de bekende blauwe kleur is uitgevoerd.

Renault Mégane

De gefacelifte Renault Mégane krijgt LED dagverlichting, nieuwe assistentiesystemen en de beschikbaarheid voer drie nieuwe motoren: de Energy TCe 115 diesel, de 1,2-l turbo-benzinemotor en een zeer zuinige 1,5 liter Energy dCi 110  diesel met 110 pk. Het verbruik ligt op 4 liter per 100 km, 20 procent zuiniger dan de 1.9 diesel die hiermee wordt aflost.

Renault Zoe

Renault wilde de Zoe graag op de show onthullen, maar het internet was de Fransen vóór.

Rinspeed Dock+Go

Frank Rinderknecht komt altijd naar Genève met iets bijzonders. Ditmaal de Smart Dock+Go, een conceptcar voor, zoals hij zelf zegt: "City fliters". Het concept is gebaseerd op de Fortwo Electric Drive, maar kan op elke EV worden toegepast.

De Dock+Go kan als bestelwagen worden gebruikt, maar worden uitgebreid met een aanhanger voor zelfstandige ondernemers, of mensen die willen gaan camperen en hun spullen kwijt moeten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding