Fiat Viaggio sedan op Beijing International Auto Show

GAC Fiat (Guangzhou Automobile Company) laat op de komende autoshow in Beijing onder meer de Fiat Viaggio zien, een nieuwe sedan die alleen in China wordt gemaakt.

De Viaggio zal het hoogtepunt zijn op de stand van GAC Fiat. Fiat Viaggio (de Chinese naam wordt Fei Xiang, wat ‘vliegend’ betekent) is het eerste gezamenlijke project van Fiat-Chrysler. De eerste auto’s worden eind dit jaar afgeleverd. GAC Fiat werkt nu nog aan de afbouw van de nieuwe fabriek in Changsha (provincie Hunan) maar de bouw zou volgens schema verlopen. Daardoor zullen de eerste Viaggio’s eind juni van de band kunnen rollen. De joint venture tussen Fiat en GAC is nu twee jaar oud en inmiddels zijn er 91 dealers aangesteld die samen 125 showrooms over het land hebben. De Fiat Viaggio is gepositioneerd in een van de meest competitieve marktsegmenten in China’s en moet het vooral ook van z’n vormgeving hebben, zegt Fiat. Technisch is de auto gebaseerd op CUSW-platform (Compact US Wide), een van de meest geavanceerde in de Fiat Group. dat platform is ook de basis voor de nieuwe Dodge Dart. Oorspronkelijk komt het platform van de Alfa Giulietta.  

 

Fiat Viaggio sedan op Beijing International Auto Show - Automobielmanagement.nl

Fiat Viaggio sedan op Beijing International Auto Show

GAC Fiat (Guangzhou Automobile Company) laat op de komende autoshow in Beijing onder meer de Fiat Viaggio zien, een nieuwe sedan die alleen in China wordt gemaakt.

De Viaggio zal het hoogtepunt zijn op de stand van GAC Fiat. Fiat Viaggio (de Chinese naam wordt Fei Xiang, wat ‘vliegend’ betekent) is het eerste gezamenlijke project van Fiat-Chrysler. De eerste auto’s worden eind dit jaar afgeleverd. GAC Fiat werkt nu nog aan de afbouw van de nieuwe fabriek in Changsha (provincie Hunan) maar de bouw zou volgens schema verlopen. Daardoor zullen de eerste Viaggio’s eind juni van de band kunnen rollen. De joint venture tussen Fiat en GAC is nu twee jaar oud en inmiddels zijn er 91 dealers aangesteld die samen 125 showrooms over het land hebben. De Fiat Viaggio is gepositioneerd in een van de meest competitieve marktsegmenten in China’s en moet het vooral ook van z’n vormgeving hebben, zegt Fiat. Technisch is de auto gebaseerd op CUSW-platform (Compact US Wide), een van de meest geavanceerde in de Fiat Group. dat platform is ook de basis voor de nieuwe Dodge Dart. Oorspronkelijk komt het platform van de Alfa Giulietta.